Пончики: рецепт солодкого десерту

Події України

Пончики – це смаколик родом з дитинства. Готують їх зазвичай на дріжджовому тісті та смажать в олії. Для більш дієтичного варіанта їх також можна випекти в духовці.

Варіантів тіста для пончиків безліч: дріжджове, бездріжджове, сирне, на соді або розпушувачі.

Пончики можна приготувати з начинкою. Яка начинка може бути в пончику? Варіантів безліч: згущене молоко, повидло, заварний крем, арахісова або шоколадна паста, ягоди або фрукти на ваш смак.

Сьогодні ділимося рецептом пончиків на дріжджах. Виходить дуже смачно та апетитно!

Домашні пончики – рецепт

Тісто готуємо без яєць, а тому їх можна їсти навіть вегетаріанцям та тим, хто дотримується посту.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вода – 1 склянка
  • борошно – 3 склянки +для посипання 2 ст. л.
  • олія – 2 ст. л.
  • дріжджі сухі – 12 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Додатково:

  • олія для смаження – 500 мл
  • цукрова пудра для прикрашання – 2 ст. л.

Приготування:

  • Для тіста дріжджі та цукор всипаємо в невелику мисочку. Додаємо трохи теплої води, розтираємо і залишаємо на 15 хвилин.
  • Потім вливаємо воду, додаємо сіль, олію і гарно перемішуємо.
  • Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  • Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплі на 1 годину, щоб підійшло.
  • Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто і формуємо з нього довгу “ковбаску”. Нарізаємо її на невеликі шматочки однакового розміру.
  • Кожен шматочок тіста посипаємо борошном і формуємо кульки.
  • Олію вливаємо у глибоку пательню або каструлю і розігріваємо.
  • Після цього вогонь зменшуємо, викладаємо вироби і готуємо, помішуючи, щоб рівномірно підрум’янилися близько 5 хвилини.
  • Пончики смажені в олії готові. Викладаємо вироби на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Ще теплі пончики посипаємо цукровою пудрою.

Замість цукрової пудри пончики можна полити медовим сиропом. Для сиропу нам знадобиться: 0,5 склянки меду, 4 ст. л. цукру, 2 склянки води, 2 ст. л. соку лимона. Для цього у невеликій вогнетривкій каструлі поєднуємо воду, мед, цукор і сік лимона. На великому вогні доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо і готуємо, періодично помішуючи, до загустіння. Сироп має вийти консистенції рідкого меду. Готові пончики поливаємо сиропом.

Приготуйте пончики вдома за цим рецептом, вони ідеально підійдуть до будь-якого сімейного чаювання. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь