Макові булочки. Смак дитинства
Рецепт і фото — прекрасної Тетяни Мельничук
Тісто:
0.5л кислого молока
50гр дріжджів
160гр цукру
100гр масла
2 яйця
1/4ч л солі
1кг Борошна(+/- !)
Начинка:
200гр маку
100гр цукру
30гр ізюму чи цукатів
20гр горіхів
2 білка
1-2ч л масла
1 яблуко
2 жовтки
1-2ст л молока
1-2ст л маку
Кисле молоко підігріти,весь час помішуючи+дріжджі,2ст л цукру,100-200гр борошна,залишити на 30хв.Яйця збити з решта цукру+сіль.До молока+розтоплене масло,яйця з цукром,поступово борошно,замісити, залишити під рушником приблизно на 1.5год
Мак запарити,відцідити,змолоти+ізюм,подрібнені горіхи,масло(можна не давати), потерте яблуко(щоб макова начинка була не суха),+збиті білки з цукром.
Тісто розділити на дві частини,розкачати,змастити маковою масою,зкрутити рулети,розрізати порційно по 8-10см, залишити на 15-20хв,змастити жовтками+молоко,посипати сухим маком.Випікати при 180 градусів.
Смачного! А як ви готуєте?