Котлета Кордон блю: той самий, найкращий рецепт

Події України

Котлета Кордон блю – класика світової кулінарії. Це страва вражає своїм смаком і вишуканістю. А найкраще те, що її можна приготувати вдома, використовуючи прості інгредієнти!

Класичний варіант готується з відбивної курятини, але сьогодні популярними стали котлети Кордон блю з курячого фаршу. Це зручніше та швидше, а результат все одно вражає.

Тому сьогодні будемо готувати котлети кордон блю з курячого фаршу. А також поділимося цікавими фактами про цю гастрономічну смакоту.

Котлета Кордон блю: класичний рецепт

Котлета Кордон блю – це ніжне куряче філе, яке обгортає соковитий шматочок шинки і сиру. Хоча кордон блю походить із Франції, його рецепт адаптували в усьому світі, і тепер ви можете знайти як класичний варіант, так і спрощений – з фаршу.

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 500 г
  • яйце – 1 шт.
  • майонез – 1 ст. л.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • шинка – 100 г
  • сир – 100 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. У курячий фарш додаємо яйце, майонез, гірчицю, сіль і перець. Ретельно перемішуємо.
  2. Для начинки нарізаємо шинку та сир невеликими прямокутними шматочками. Вони мають бути достатньо компактними, щоб легко поміститися всередині котлети.
  3. Мокрими руками беремо порцію фаршу, робимо у ньому заглиблення, викладаємо шматочки шинки та сиру. Закриваємо начинку фаршем, формуючи акуратну котлету.
  4. Паніруємо котлети Кордон блю в сухарях, щоб під час смаження утворилася хрустка скоринка.
  5. У глибокій сковороді розігріваємо олію та зменшуємо вогонь до середнього. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  6. Смажимо котлети з обох боків на олії до золотавої скоринки (4-5 хвилин).
  7. Потім доводимо котлети Кордон блю до готовності в духовці близько 10 хвилин.

Якщо у вас немає можливості довести страву до готовності в духовці, зробіть це у сковороді, накривши її кришкою.

Котлета Кордон блю: цікаві факти та поради

  • “Кордон блю” в перекладі з французької означає “блакитна стрічка”. У середньовічній Франції такою стрічкою нагороджували видатних кухарів.
  • Для приготування ідеальної котлети Кордон блю найкраще використовувати сир, який добре плавиться, наприклад, гауду, чедер чи моцарелу.
  • Заготовки котлет можна зробити заздалегідь і заморозити. Перед подачею достатньо лише обсмажити їх до готовності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь