Готую ту саму ряжанку з дитинства. Ніжно-вершковий смак пряженого молока без жодних добавок

Життя

Ряжанка з мого дитинства – ніжно-вершкового смаку пряженого малока. Її готувала моя мама та бабуся. А ще на ринку в молочному відділі домашню ряжанку продавали у скляних баночках від майонезу

Цей продукт без жодних добавок, які використовують зараз при приготуванні  йогуртів та різних кисломолочних продуктів

Продукти

  • молоко домашнє – 3 літри
  • сметана -3 ст. ложки.

Як приготувати ряжанку

Молоко вилити в каструлю та поставити в духовку 170 градусів. У процесі томлення діставати каструлю і знімати піночку на тарілку. Це триватиме приблизно дві години.

Потім молоко охолодити до температури 30-40 градусів

В стакані перемішати 3 ст. ложки сметани з невеликою кількістю топленого молока.

Влити готову суміш у молоко та перемішати.

Налити молоко у банки, зверху викласти пінку.

Накрити рушником і залишити на 8-10 годин для скисання та загусання.

Забрати в холодильник для кінцевого застигання і можна насолоджуватися

Процес приготування займає час, але як бачите готується просто і кінцевий результат того вартий.

Джерело

Залишити відповідь