Італійський різдвяний кекс Панетоне (швидкий рецепт)

Життя

Неймовірно смачний і ароматний кекс!

Складові:

  • Борошно – 600 г
  • Сухі дріжджі – 1 ст.л.
  • Тепла вода – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Жовтки – 2 шт.
  • Йогурт несолодкий – 0.5 склянки
  • Ванільний екстракт – 1 ч. Л.
  • Цедра лимона – 1 ст.л.
  • Ізюм – 100 г
  • Сушена смородина – 100 г
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – 50 г

Приготування:

  1. Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо трохи цукру.
  2. Ставимо опару в тепле місце на 20 хвилин, дріжджі повинні «ожити».
  3. Додайте в опару жовтки, йогурт, розм’якшене вершкове масло, ваніль, лимонну цедру, дрібку солі й вводите поступово борошно.
  4. Замішуємо м’яке й еластичне тісто.
  5. Ставимо тісто в тепле місце для того, щоб воно підійшло.
  6. Сухофрукти посипаємо цукровою пудрою і висипаємо в готове тісто, вимішуємо.
  7. Викладаємо тісто у форму для випічки. Залишаємо, щоб тісто ще раз підійшло.
  8. Випікаємо при 175 С протягом 45 хвилин.

Дивіться покроковий рецепт приготування ще одного варіанту Панетоне

Залишити відповідь