Пляцок Спартак – рецепт, якому вже 35 років
Дуже шоколадний крем з ніжними і м’якими коржами, медовим смаком і повітряним кремом
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- какао – 2.5 ст.л;
- яйце – 1 шт;
- маргарин – 50 г;
- сода – 1 ч.л;
- молоко – 6 ст.л;
- мед розтоплений – 2 ст.л;
- цукор – 1 стакан;
- борошно – 3 склянки.
Для приготування крему візьміть:
- молоко – 500 г;
- борошно – 1.5 ст.л;
- крохмаль – 1.5 ст.л;
- масло вершкове – 300 г;
- пудра цукрова – 250 г.
Процес приготування пляцка Спартак
Всі інгредієнти тіста з’єднуємо, крім борошна, варимо на середньому вогні до закипання і знімаємо.
Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо тісто, яке ділимо на 7 частин.
Кожну частину розкатуємо в тонкий пласт.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо коржі до готовності протягом 5 – 10 хвилин.
Для крему молоко ділимо на дві частини і одну ставимо на вогонь, нагріваємо
У другій частині змішуємо крохмаль і борошно до однорідності і вливаємо в тепле молоко, перемішуємо і варимо до закипання. Знімаємо і охолоджуємо.
З’єднуємо масло і пудру, збиваємо і порційно додаємо в заварний крем, збиваючи.
Формуємо пляцок Спартак, змащуючи коржі кремом, обмазуємо з боків, прикрашаємо за смаком і ставимо на пару годин в холодильник.