ВПЕРШЕ ПРИГОТУВАЛА САМА БУЖЕНИНУ ЗА ЦИМ РЕЦЕПТОМ – ЯКА Ж СМАЧНА ВИЙШЛА! СОКОВИТЕ, ЗАПАШНЕ, НІЖНЕ М’ЯСО. ТЕПЕР ЗАВЖДИ ТАК ГОТУВАТИМУ!
Готується просто, але не швидко, тому що витримується в розсолі протягом 2-3 діб. Для цієї буженини ідеально використовувати свинячу шию, але й інші частини теж підійдуть. Спеції можна використовувати будь-які, за смаком.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Інгредієнти
1-1.5 кг м’якоті свинини
5 зубчиків часнику
3 ст.л. гірчиці (пасти або в зернах)
30 мл рослинного масла сіль
перець
розсіл:
2 л води
5-7 горошин запашного перцю
10-15 горошин чорного перцю
3 лаврові листки
70-100 г солі
1 ст. л. сушених трав (я використовувала прованські)
Приготування
Готуємо розсіл.
У воду додати духмяний і чорний перець, лавровий лист, трави, сіль.
Довести до кипіння. Кип’ятити протягом 2-3 хвилин. Остудити до кімнатної температури. М’ясо викласти в форму. Залити розсолом. Накрити кришкою. Поставити в холодильник на 2-3 доби. Часник пропустити через прес або натерти. Додати гірчицю. Додати рослинне масло. Трохи посолити, поперчити. Перемішати. М’ясо дістати з розсолу. Масою натерти м’ясо. Покласти в фольгу. Загорнути.
Викласти в форму для запікання. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 1.5-2 годин. Готове м’ясо дістати з фольги, дати йому полежати протягом 30 хвилин. Нарізати на порції. Смачного!