Пиріг «Мрія» з яблуками. Просте приготування, виходить дуже смачно

Життя

Готується пиріг із яблуками «Мрія» елементарно, виходить дуже смачним. Займе гідне місце на вашому столі під час кожного чаювання

Складові:

Тісто:

  • Борошно 3 ст
  • Масло вершкове 170 гр
  • Жовтки 3 шт
  • цукор2/3 ст (склянка 200 мл)
  • Сіль щіпка
  • Ванільний цукор 0,5 ч. л
  • Розпушувач для тіста 1 ч. л

Начинка:

  • Яблука 3-4 шт

Крем:

  • Білки 3 шт
  • Цукор 1/2 ст
  • Сік лимону 1 год

Як приготувати:

Готуємо тісто

Насамперед відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки нам знадобляться тіста, а білки підуть у крем.

До жовтків додаємо 2/3 склянки цукру. Добре розмішуємо міксером.

Додаємо розтоплене вершкове маслоі знову добре перемішуємо міксером.

Потім додаємо ванільний цукор і дрібку шари. Перемішуємо.

2,5 склянки борошна змішуємо з розпушувачем і просіюємо

Борошно додаємо частинами спочатку одну половину і розмішаємо міксерів, потім другу половину.

Далі тісто вимішуємо на столі. Посипаємо поверхню борошном і викладаємо тісто. Загалом на тісто йде приблизно 3 склянки борошна. Воно має вийти м’яким та еластичним.

Ділимо тісто на дві нерівні частини і меншу половину скочуємо в колобок і забираємо в морозилку на 30 хвилин.

Дно роз’ємної форми (24 см) вистилаємо пергаментним папером.

Викладаємо тісто і розподіляємо його дном форми. Одночасно робимо бортики заввишки приблизно 3 см

Готуємо крем

Для цього до білків висипаємо спочатку чверть склянки цукру і додаємо трохи лимонного соку та збиваємо міксером до пишної піни. Потім додаємо ще чверть склянки цукру і продовжуємо збивати до пухкої білої маси.

Яблука натираємо на великій тертці. Шкірку очищати необов’язково

До тіста у форму викладаємо яблука.

Наступним шаром викладаємо крем білковий.

Далі зверху натираємо на великій тертці тісто, яке ми охолодили у морозилці.

Відправляємо пиріг у розігріту до 170 градусів духовку та випікаємо до готовності приблизно 40 хвилин.

Даємо пирогу трохи охолонути, дістаємо з форми і подаємо до столу

Джерело

Залишити відповідь