У Мене Яблука Ніколи Не Пропадають: Готую Найсмачніші Яблучні Корж
Я знову переконалася у простій істині: чим простіший рецепт, тим він смачніший. У цей сезон я використовую всі домашні яблука, навіть невеликі, тому нічого не втрачається. Сьогодні хочу показати вам, як легко та швидко я роблю апетитні коржики з яблуками
Покроковий рецепт приготування страви:
Якщо у вас великі яблука, можна зняти з них шкірку і натерти на тертці прямо в миску, де замішуватимете тісто.
У мене маленькі яблука, тому я нарізаю їх і подрібнюю в блендері, тому що ручна тертка незручна у цьому випадку.
У миску з яблуками додаємо яйце та дрібку солі.
Додаю столову ложку цукру. Якщо плануєте подавати коржики з чимось солодким, можна не додавати цукор.
Тепер додайте корицю до смаку, у мене половина чайної ложки.
Влийте кефір кімнатної температури та добре перемішайте.
Просійте половину борошна і додайте соду безпосередньо в борошно, а не в кефір, і перемішайте.
Просійте борошно, що залишилося. Тісто має бути по консистенції, як для оладок, і ліниво має сповзати з ложки.
Додайте олію і ще раз перемішайте – тісто готове.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії.
Можна смажити коржики у вигляді оладок, все вийде добре.
Особисто мені зручніше робити їх у вигляді коржів, готую одразу на двох сковородах (але це не обов’язково) – так швидше.
Готуйте під кришкою на середньому вогні 3 хвилини.
Потім переверніть і готуйте три хвилини без кришки.
Викладіть готові коржики на тарілку.
Можна подавати зі сметаною, медом або на ваш смак.
Крім того, ці коржі можна шарувати з кремом, будь-яким на ваш смак, і вийде смачний домашній торт до чаю.
Ось що нам знадобиться:
- Яблука ( очищені ) 200-300 г
- Кефір 300 г
- Яйце 1 шт.
- Сіль
- Цукор 1 ст. л. ( + / – ) за смаком
- Кориця 0.5 ч. л.
- Харчова сода 0.5 ч. л.
- Олія 1-2 ст. л.
- Борошно 200 г