Найкращий «Родинний» пляцок. Багатий, розмаїтий і неймовірно смачний. Простий в приготуванні від української господині
ІНГРЕДІЄНТИ
Макова начинка:
100 г мак
40 г масла
2 яйця
50 г цукру
20 г ванільного цукру
20 г манної крупи
Кокосова начинка:
3 білки
дрібка солі
100 г цукру
100 г кокосової стружки
15 г картопляного крохмалю
15 г борошна
Тісто:
310 г борошна
10 г розпушувачу
25 г какао
180 г масла
3 жовтки
40 г сметани
75 г цукру
Крем:
200 г масла 400 мл молока 80 г цукру 45 г ванільного пудингу Крім того: 200 г чорносливу 200 г маринованих персиків
ПРИГОТУВАННЯ
Макова начинка: Яйця збити зі звичайним та ванільним цукром, додати сухий мелений мак, манну крупу та м’яке масло, вимішати до однорідності
Кокосова начинка: Білки збити з сіллю та цукром до густої піни. Додати крохмаль, борошно, кокосову стружку та вимішати до однорідності
Корж: 1. М’яке масло збити з цукром до однорідності. Далі додати решту інгредієнти й замісити тісто. 2. Тісто розділити на дві нерівні частини (1/3 та 2/3), меншу відкласти у морозильну камеру на 20 хв. 3. Більшу частину розкачати у форму розміром 25×35 см застелену пергаментом. 4. Викласти макову начинку. Далі чередуючи викласти смужками шматки персиків та чорносливу (великий чорнослив розрізати поздовж), кокосову начинку. Притерти тістом з морозильної камери. 5. Випікати 40 хв при 175 °С.
Крем: 1. У 200 мл холодного молока розчинити пудинг і помішуючи влити у 200 мл киплячого молока з цукром. Довести до кипіння, проварити 3-4 хв й охолодити. 2. М’яке масло збити міксером протягом 6-7 хв. Поступово додати заварний крем, збиваючи ще 10 хв. Складання: 1. Корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір пляцка буде 17,5х25 см! 2. Крем помістити між коржами. 3. Оздобити за бажанням. У холодильник на 12 год.