Як правильно додавати соду в тісто: не всі господині знають
Деякі господині за звичкою додають соду у випічку, хоча цей компонент не завжди вказується у рецептурі.
Наші мами та бабусі часто додавали соду продукт того, щоб тісто піднялося, вийшло смачним та якісним. Однак не завжди введення необхідне.
У яких випадках можна додавати соду у тісто
Варто зазначити, що сода використовується тільки в тому випадку, якщо у складі випічки є кислі продукти – кефір, сметана, лимонний сік та інші.
Тільки в такому разі відбувається потрібна нам реакція. Тому сода стане чудовим компонентом для оладок і пишних млинців.
Чи є сенс додавати гашену соду
Багато господинь попередньо гасять соду в невеликій кількості оцту, вважаючи, що цей компонент допоможе випічці піднятися. Це помилка.
Потрібна нам реакція відбувається у повітрі, а в самому тісті такої реакції ми не спостерігатимемо.
Тому варто просто вводити у випічку будь-який кислий компонент та додавати соду. Якщо ви готуєте тісто на воді чи молоці, то розумніше звернути увагу на розпушувач.