Королівський сирник. Завжди його готую, коли чекаю гостей
Поспішаю з вами поділиться незрівнянним, найніжнішим і дуже ароматним пирогом з сирною начинкою. Такий пиріг з сиру готується дуже просто, а виходить дуже смачно. Тепер ви точно знаєте що приготувати до чаю!
За матеріалами Скарбничка Рецептів
Інгредієнти:
- борошно – 250 гр
- цукрова пудра – 100 гр
- какао – 2 ст.л
- розпушувач – 0,5 ч.л
- вершкове масло – 120 гр
- жовток – 1 шт
- сметана – 2 ст.л
Начинка:
- сир знежирений – 1 кг
- вершки 33% – 400 мл
- цукор – 200 гр
- яйця – 5 шт
- кокосова стружка – 60 гр
- крохмаль – 30 гр
Покроковий процес приготування сирного пирога
У чашу блендера висипаємо борошно, цукрову пудру, какао, розпушувач, додаємо м’яке вершкове масло і перемішати в дрібну крихту.
Пересипаємо дрібну крихту в миску, додаємо жовток і сметану, перемішати і замішуємо тісто. Готове тісто виходить м’яке і не липне до рук, ділимо тісто на 2 частини, загортаємо кожен шматочок в харчову плівку і відправляємо в морозилку на 1 годину.
Приготуємо начинку, в кілограм сиру вливаємо вершки і пробити блендером, щоб не було грудок. Вбиваємо яйця, всипаємо цукор, крохмаль і ще раз пробити до однорідної маси. В кінці всипаємо кокосову стружку і перемішати ложкою.
Одну половину замороженого тіста натерти швидко на грубій терці, розподілити по формі застеленій пергаментним папером і притиснути рукою.
Викладаємо сирну начинку, розрівнюємо і зверху натираємо другу половину тіста.
Відправляємо в розігріту духовку до 160 градусів і випікаємо 60 хвилин. Готовому пирогу обов’язково даємо охолонути, нарізаємо і подаємо до чаю.