Пиріжки на пісному тісті, як у радянській їдальні. Рецепт без молока та яєць
Рецепт без молока та яєць
Ось рецепт пісних пиріжків, які нагадують смак із радянської їдальні. Вони приготовані без молока та яєць.
Інгредієнти для тесту:
500 мл теплої води
11 г сухих дріжджів
2 год. ложки цукру
1 год. ложка солі
2 ст. ложки рослинної олії
1 кг борошна
Інгредієнти для начинки:
0,5 кг яловичини
1 цибуля
4 ст. ложки рослинної олії
0,5 год. ложки чорного меленого перцю
0,5 год. ложки сухого часнику
1 год. ложка солі
Приготування:
У теплу воду додайте дріжджі, сіль та цукор, добре перемішайте. Потім влийте олію і повільно додайте борошно, поступово замішуючи тісто ложкою.
Замішайте тісто руками до отримання еластичної та трохи липкої консистенції. Покрийте тісто харчовою плівкою та залиште відпочивати у теплому місці.
Пропустіть яловичину через м’ясорубку та наріжте цибулю дрібними кубиками. Обсмажте цибулю на олії до золотистості, потім додайте фарш і обсмажуйте, розбиваючи грудочки.
Після 15 хвилин приготування додайте сіль, чорний перець і сухий часник у фарш, перемішайте.
Перемішайте тісто ще раз і залиште на 40 хвилин|мінути| для підйому.
Розділіть тісто на колобки по 80 грамів і сформуйте з них невеликі коржики. На кожну корж викладіть начинку і акуратно запечатайте, злегка подовжіть і сплющіть.
Розігрійте олію в сковороді і обсмажте пиріжки з усіх боків до золотистого кольору.
Приємного апетиту!