Сало в духовці смачніше м’яса! М’яка, ніжна і дуже смачна закуска

Життя

Я часто використовую цей рецепт приготування сала в духовці. Завжди виходить м’яка, ніжна і дуже смачна закуска, яку я ставлю на святковий стіл. Дуже раджу спробувати, тим більше, що нічого складного немає, продукти потрібні найпростіші.

За матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • підчеревина, 1.5 кг;
  • часник, 1 головка;
  • лавровий лист подрібнений, чверть ч.л;
  • сіль і суміш перців по 1.5 ч.л;
  • вода, 3 ч.л.

Процес приготування сала в духовці

Сало промиваємо, чистимо шкірку і просушуємо паперовими рушниками.

Змішуємо сіль з перцями і лавровим листом, пропущеним через прес часником, водою.

Порада: якщо любите більше часнику – додавайте ще або менше. Суміш перців ви також можете збільшити. Сіль беріть також за смаком.

Сало проколюємо ножем і укладаємо в маринад, потім обмазуємо рештками весь шматок з усіх боків.

Обертаємо фольгою і залишаємо мінімум на 1 годину, максимум – на добу. Можна і відразу відправляти в духовку.

Перекладаємо сало в форму і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів від 1 до 1.5 години – все залежить від товщини сала.

Залишаємо сало у фользі до охолодження. Можна навіть подавати теплим в фользі.

Якщо сало залишилося, то можна покласти його в морозильну камеру, потім вийняти і порізати тонкими скибочками.

Залишити відповідь