Просто фарш та 1 склянка кефіру.В рази смачніше, аніж біляші чи чебуреки: готую так вже 30 років замість пиріжків

Події України

Котлети у своєму первісному значенні означають шматок м’яса, приготований на кістки. Згодом ця страва зазнала значних змін.

Спочатку котлети стали відбивними на кістки, а потім із м’ясного виробу вирішили виключити саму кістку.

У наш час котлети – це страва з рубаного м’яса, сформованого у вигляді пиріжка. Представлений рецепт – це ті самі котлети, приготовані не зовсім звичайним способом.

Інгредієнти для котлет:

  • Цибуля – 2 шт.;
  • Чеснок – 1 зубчик;
  • Вершкове масло – 4 г;
  • Білий хліб – 4 скибочки;
  • Молоко – 150 г;
  • Курячий фарш – 1 кг;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сметана – 1 ст. л.;
  • Петрушка, сіль, перець, паприка – до смаку.

Покроковий рецепт:

Цибулю нарізаємо на півкільцями і відправляємо обсмажувати до золотистої скоринки на сковорідку, змащену вершковим маслом.

Після досягнення золотистого відтінку додаємо часник і смажимо ще хвилину.

Знімаємо з плити цибулю з часником і даємо охолонути. Після остигання пропускаємо цибульну суміш через м’ясорубку.

З скибочок хліба зрізаємо скоринки і замочуємо в молоці, потім віджимаємо м’якуш руками і пропускаємо через м’ясорубку.

У фарші змішуємо хліб і цибульно-часникову масу, додаємо нашатковану петрушку, сіль, яйце, сметану, чорний перець мелений і паприку. Перемішуємо інгредієнти до однорідності та добре відбиваємо.

Руками змоченими у воді формуємо котлети з фаршу.

Котлети відправляємо на сковороду, змащену олією. Смажити необхідно з двох боків до рум’яної скоринки.

Дані котлети виходять соковитими та ніжними. Подавати котлети можна з будь-яким гарніром, наприклад з пюре.


Копіювати

Залишити відповідь