Просто фарш та 1 склянка кефіру.В рази смачніше, аніж біляші чи чебуреки: готую так вже 30 років замість пиріжків
Котлети у своєму первісному значенні означають шматок м’яса, приготований на кістки. Згодом ця страва зазнала значних змін.
Спочатку котлети стали відбивними на кістки, а потім із м’ясного виробу вирішили виключити саму кістку.
У наш час котлети – це страва з рубаного м’яса, сформованого у вигляді пиріжка. Представлений рецепт – це ті самі котлети, приготовані не зовсім звичайним способом.
Інгредієнти для котлет:
- Цибуля – 2 шт.;
- Чеснок – 1 зубчик;
- Вершкове масло – 4 г;
- Білий хліб – 4 скибочки;
- Молоко – 150 г;
- Курячий фарш – 1 кг;
- Яйце – 1 шт.;
- Сметана – 1 ст. л.;
- Петрушка, сіль, перець, паприка – до смаку.
Покроковий рецепт:
Цибулю нарізаємо на півкільцями і відправляємо обсмажувати до золотистої скоринки на сковорідку, змащену вершковим маслом.
Після досягнення золотистого відтінку додаємо часник і смажимо ще хвилину.
Знімаємо з плити цибулю з часником і даємо охолонути. Після остигання пропускаємо цибульну суміш через м’ясорубку.
З скибочок хліба зрізаємо скоринки і замочуємо в молоці, потім віджимаємо м’якуш руками і пропускаємо через м’ясорубку.
У фарші змішуємо хліб і цибульно-часникову масу, додаємо нашатковану петрушку, сіль, яйце, сметану, чорний перець мелений і паприку. Перемішуємо інгредієнти до однорідності та добре відбиваємо.
Руками змоченими у воді формуємо котлети з фаршу.
Котлети відправляємо на сковороду, змащену олією. Смажити необхідно з двох боків до рум’яної скоринки.
Дані котлети виходять соковитими та ніжними. Подавати котлети можна з будь-яким гарніром, наприклад з пюре.
Копіювати