Мурашник: рецепт хрусткого салату

Події України

Багато хто шукає на просторах інтернету салат Мурашник. І недарма! Цей салат не лише апетитний і хрусткий, а й поживний.

Соковита курка з овочами в майонезному соусі, а зверху “шубка” з нарізаної тонкою соломкою смаженої картоплі – що може бути смачніше?! Усі будуть у захваті, особливо діти.

Поєднання складників підібрано ідеально та, що не менш важливо – все доступно й просто у приготуванні.

Точний рецепт приготування салату Мурашник і корисні поради – читайте нижче.

Салат Мурашник: рецепт за лічені хвилини

Замість курки в салат можна додати інше м’ясо до вашого смаку. Але, як нам здається, саме м’ясо птиці у салаті поєднується з іншими інгредієнтами якнайкраще.

Інгредієнти:

  • куряче філе (варене або копчене) – 300 г
  • помідори чері – 7 шт.
  • огірок – 1-2 шт.
  • кукурудза або зелений горошок консервований – 3 ст. л.
  • сир твердий (бажано гострий) – 80 г
  • зелена цибуля (нарізана) – 1 ст. л.
  • часник – 1 зубок
  • майонез – до смаку
  • картопля (бажано одного розміру) – 2 шт.
  • олія – для смаження
  • сіль до смаку

Салат Мурашник: як приготувати

  1. Куряче філе та огірок (можна почищений) нарізаємо кубиками або соломкою.
  2. Помідори чері промиваємо та розрізаємо навпіл. Якщо вони великі, розрізаємо на 3-4 частини.
  3. Сир натираємо на грубій тертці.
  4. У миску викладаємо філе, огірки, помідори, сир. Додаємо кукурудзу або зелений горошок та зелену цибулю. Солимо, перемішуємо.
  5. У майонез додаємо пропущений через прес зубок часнику, перемішуємо.
  6. Заправляємо салат майонезом і ставимо у холодильник.
  7. Тим часом картоплю для салату Мурашник чистимо, миємо та натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
  8. Викладаємо картоплю в дуже холодну воду і промиваємо. Так робимо ще двічі й гарно її обсушуємо. Цей процес важливий, щоб картопля вийшла хрумкою й апетитною.
  9. У глибокій сковороді розігріваємо достатню кількість олії і смажимо картоплю до золотавого кольору у два підходи. Дістаємо її на друшляк і солимо.
  10. Викладаємо картопляну соломку на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
  11. Салат дістаємо з холодильника та гіркою викладаємо на таріль для подавання, трохи притискаємо, формуючи купол. Потім салат Мурашник прикрашаємо смаженою картопляною соломкою.

Як бачимо, рецепт салату Мурашник простий. Його неймовірний смак та оригінальний вигляд роблять його ідеальним вибором для будь-якого святкового застілля чи й просто для звичайного обіду або вечері. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Залишити відповідь