Так картоплю готує тільки моя свекруха. Пиріжки зараз не готую: беру картоплю і готую цей шедевр. Ділюся рецептом в коментарях
Картопляни тісто подобається багатьом господаркам за його легкість у приготуванні, здатність зберігати м’якість і свіжість протягом тривалої години, а також за те, що воно мало вбирає олію під час змаження.
Картоплю зваримо у трохи підсоленій воді, а потім воду злийте в окремий посуд.
До пюре додаємо яйця, трохи цукру, дріжджі та відвар, все добре перемішуємо.
Поступово просіюємо муку|борошно| і додаємо її в тісто, дбайливо замішуючи.
Розділяємо тісто на невеликі шматочки, накриваємо і даємо відпочити ще п’ять хвилин.
Змастимо на сковороді в олії до золотистої корочки з обох боків.
Таке тісто відмінно підійде для пиріжків як начинкою, так і без.
У будь-якому варіанті випічка вийде ароматною та пишною.