ТАРТАЛЕТКИ (КОРЗИНКИ) – РЕЦЕПТ та варіанти смачних начинок
ТАРТАЛЕТКИ (КОРЗИНКИ) – РЕЦЕПТ та варіанти смачних начинок
Тісто для тарталеток (корзинок) – рецепт
Незалежно від того, яку начинку ви виберете для тарталеток, тісто може бути простим листковим. Також, рецепт тіста для тарталеток пропонують зробити пісочним
Тарталетки з пісочного тіста
Інгредієнти: (на 10-15 тарталеток)
- Борошно – 5 ст. ложок (150 г)
- Вода холодна – 1,5 ст. ложки (25 г)
- Масло вершкове – 2,5 ст. л. (50 г)
- Сіль – 1 щіпка
Як приготувати тісто для тарталеток:
- Борошно з’єднати з водою і сіллю.
- Додати масло (масло повинно бути м’яким).
- Все ретельно перемішати.
- Замісити тісто і помістити в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- З охолодженого тіста розкачати тонкий корж (не товще 0,5 см).
- Вирізати з тіста кружальця. Помістити їх в формочки (при необхідності змащені маслом). Тісто щільно притиснути, щоб воно добре покривало дно і боки формочок.
- Як випікати тарталетки:
Щоб в процесі випікання тарталетки зберегли свою форму, заповнити формочки з тістом сухим горохом або квасолею.
Включити духовку. - Випікати 20 хвилин при температурі 200 ° С. Готові тарталетки перекинути на дошку, висипати з них вантаж.
- Коли вони охолонуть, заповнити начинкою.
СМАЧНІ РЕЦЕПТИ НАЧИНОК ДЛЯ ТАРТАЛЕТОК:
Тарталетки з печінкою тріски і яйцем – рецепт
Інгредієнти:
- Баночка консервованої печінки тріски
- 4-5 штук відварених курячих яєць, за бажанням можна додати ріпчасту цибулю.
Приготування
Злити олію з банки печінки тріски, викласти вміст банки в салатник, розім’яти виделкою, натерти відварені яйця, за бажанням додати цибулю, все перемішати, розкласти в тарталетки, прикрасити яйцем та помідором.
Тарталетки з креветками та крабовими паличками
Інгредієнти:
- креветки
- огірок
- крабові палички
- кукурудза
Приготування:
Всі інгредієнти подрібнити, заправити майонезом та начинити тарталетки. Зверху покласти креветку та зелень.
Тарталетки з грибами та сиром
Гриби поріжте і обсмажте, додайте до них тертий сир, рубану зелень і зубчик часнику. Все добре перемішайте і подавайте в тарталетках!
Тарталетки з ананасами та твердим сиром
Натріть твердий сир, а кільця ананаса поріжте дрібними кубиками. Змішайте інгредієнти і додайте 1 ст. л. майонезу і зубчик часнику.
Тарталетки з форшмаком
Приготуйте форшмак і розкладіть його по тарталеткам.
Тарталетки з печінковим паштетом та кислим конфітюром
Приготуйте печінковий паштет та кислий конфітюр. Розкладіть паштет в тарталетки, а зверху на кожну покладіть пів чайної ложки джему.
Тарталетки з сардиною та яйцем
Дістаньте рибку з банки сардин, злийте олію. Додайте натерті яйця і зовсім трохи цибулі, перемішайте і розкладіть порційно в тарталетки.
Тарталетки з червоною рибою
Сьомгу або форель наріжте, ніжний сир змішайте із зеленню. На дно тарталетки викладіть сир, наверх покладіть порізану рибку. Прикрасьте закуску кропом.
Тарталетки з червоною ікрою і вершковим маслом
На дно корзинки кладемо шматочок масла, зверху викладаємо ікру та прикрашаємо зеленню.
Тарталетки з крабовими паличками та кукурудзою
Змішати нарізані крабові палички, кукурудзу, тертий твердий сир, яйця та майонез. Начинити тарталетки.
Тарталетки з печінкою, моркою та кукурудзою
Печінку підсмажити, відварити моркву та яйця. Натерти інгредієнти на тертці та додати майонез і кукурудзу. Прикрасити яйцем та зеленою цибулею.