Що Євген Клопотенко Відповів На Критику Щодо Знімання Проєкту Про Їжу В Лаврі

Світ

Що Євген Клопотенко Відповів На Критику Щодо Знімання Проєкту Про Їжу В Лаврі

Кулінар пояснив, що насправді хотів донести до аудиторії.

Відомий шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко потрапив у скандал через знімання проєкту про їжу в Києво-Печерській лаврі.

Кулінар разом із продюсером Акімом Галімовим підготував різдвяний епізод про українські сакральні страви. Знімання проєкту “Реальна історія” відбулися в трапезній палаті Києво-Печерської лаври. Про це Євген Клопотенко розповів у своєму Instagram.

“Раніше, поки була УПЦ МП, я міг про це лише мріяти – трапезна Києво-Печерської лаври, а ми знімаємо різдвяний епізод про українські сакральні страви і відроджуємо культуру в самісінькій святині”, – поділився кулінар.

Однак, далеко не всі схвально відреагували на епізод. Євгена Клопотенка почали критикувати, що Києво-Печерська лавра – не місце для знімання подібних проєктів. Кулінар вже відповів на критику та поквапився пояснити, що ж насправді хотів донести до аудиторії. Євген Клопотенко зазначив, що перед Різдвом зняв проєкт про традиційні страви свята. Києва-Печерська лавра, за словами кухаря, чи не єдине місце, де в архівах збереглися відповідні згадки, адже за часів СРСР все українське знищувалося.

“Напередодні Різдва я прагну, щоб якомога більше людей дізналося про справжні традиції цього світлого свята. На жаль, знання про все українське було знищено радянським союзом і чи не єдине місце, де збереглися згадки про традиційні різдвяні страви – це архівні церковні переписи. Саме в архівах Києво-Печерської лаври я знайшов такі страви, як, наприклад, пиріжки з ікрою карася, цибулею та пшоном чи гороховий кисіль, про які розказав у випуску”, – поділився кухар.

Євген Клопотенко зазначив, що після консультацій зі святими отцями вони з Акімом Галімовим відтворили автентичний різдвяний стіл українців. Це все відбулося у трапезній палаті. Кулінар наголосив, що дотримувався всіх правил перебування у Лаврі. Страви лише показували у проєкті, а не готували їх чи пригощали ними.

Після консультацій зі святими отцями та працівниками заповідника, ми вирішили відтворити справжній різдвяний стіл українців у трапезній палаті, яка була збудована в свій час як обідня зала духовенства і не виключено, що таким і був їхній святковий стіл. Саме показати, не готувати чи пригощати ними, дотримуючись всіх правил перебування у Лаврі!” – запевнив кулінар.

Тим не менш, Євген Клопотенко перепросив у всіх, чиї почуття міг образити. Як зазначив кухар, у нього не було цього на меті. Навпаки, кулінар хотів поділитися справжніми українськими традиціями і розповісти про них аудиторії.

“Мені шкода, що у частини людей це викликало негативні емоції – образити почуття вірян не було на меті, навпаки я прагнув поділитися з вами чимось добрим і світлим, бо саме таким вийшов цей випуск “Реальної історії”. Плекаймо українське, досліджуємо свою історію та будьмо добріші”, – перепросив Клопотенко.

Мобiлізація жiнок: xто має вже cтати на oблік у ТЦК
В Україні жінки можуть бути мобілізовані лише добровільно.

У Миколаєві Вранці Прогримів Вибух: Стало Відомо, Куди Влучили Росіяни
Країна-агресор Росія вранці 15 грудня атакувала ударними дронами Миколаїв, де через падіння уламків пошкоджено об’єкт інфраструктури. Внаслідок дій ворога постраждало двоє людей

Вчинок справжньої Матері, який ви запам’ятаєте на все життя. Неможливо читати без сліз.
Одного разу, вчителька літератури почала свій урок з розповіді:

Залишити відповідь