Хек у духовці з овочами: рецепт запікання в фользі
Якщо шукаєте рецепт риби для вечері, який буде не лише смачним, а й корисним, то хек у духовці з овочами – це те, що треба!
Хек має низький вміст жиру і практично не має дрібних кісточок. Його також вважають однією з найбільш корисних для споживання морських риб.
Заморожена морська риба в тушках часто виходить сухуватою, тому кухарі зазвичай рекомендують її готувати в томатному або томатно-сметанному соусі.
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати щось швидке, але водночас дуже смачне.
Як приготувати хек у духовці у фользі
За цим рецептом також можна приготувати будь-яку рибу до вашого смаку.
Інгредієнти:
- хек – 1 кг (2-3 шт.)
- цибуля – 2 шт.
- морквина – 1 шт.
- томатна паста – 1 ст. л.
- сметана – 2 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець, паприка – до смаку
- олія – для смаження
Як запекти хек у духовці – рецепт покроково
- Овочі чистимо та миємо. Цибулю нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на середній тертці.
- Смажимо овочі на олії до напівготовності.
- Тим часом почищену рибу нарізаємо великими або середнього розміру шматками. У невеликій мисочці поєднуємо сіль, перець, паприку.
- Рибу натираємо отриманою сумішшю і залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо смажені овочі, томатну пасту, сметану і перемішуємо.
- Форму для запікання застеляємо фольгою. Викладаємо рибу з овочами. Накриваємо фольгою.
- Запікаємо у духовці за 190°С близько 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення запікання фольгу треба зняти.
Смачний хек у духовці готовий. Подаємо теплим з будь-якою кашею, картопляним пюре або овочевим салатом. Смачного!
За бажанням, окрім цибулі та моркви, хек можна також запекти з кабачками, зеленим горошком, спаржею, селерою.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos