Хек у духовці з овочами: рецепт запікання в фользі

Події України

Якщо шукаєте рецепт риби для вечері, який буде не лише смачним, а й корисним, то хек у духовці з овочами – це те, що треба!

Хек має низький вміст жиру і практично не має дрібних кісточок. Його також вважають однією з найбільш корисних для споживання морських риб.

Заморожена морська риба в тушках часто виходить сухуватою, тому кухарі зазвичай рекомендують її готувати в томатному або томатно-сметанному соусі.

Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати щось швидке, але водночас дуже смачне.

Як приготувати хек у духовці у фользі

За цим рецептом також можна приготувати будь-яку рибу до вашого смаку.

Інгредієнти:

  • хек – 1 кг (2-3 шт.)
  • цибуля – 2 шт.
  • морквина – 1 шт.
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • сметана – 2 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець, паприка – до смаку
  • олія – для смаження

Як запекти хек у духовці – рецепт покроково

  1. Овочі чистимо та миємо. Цибулю нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на середній тертці.
  2. Смажимо овочі на олії до напівготовності.
  3. Тим часом почищену рибу нарізаємо великими або середнього розміру шматками. У невеликій мисочці поєднуємо сіль, перець, паприку.
  4. Рибу натираємо отриманою сумішшю і залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо смажені овочі, томатну пасту, сметану і перемішуємо.
  5. Форму для запікання застеляємо фольгою. Викладаємо рибу з овочами. Накриваємо фольгою.
  6. Запікаємо у духовці за 190°С близько 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення запікання фольгу треба зняти.

Смачний хек у духовці готовий. Подаємо теплим з будь-якою кашею, картопляним пюре або овочевим салатом. Смачного!

За бажанням, окрім цибулі та моркви, хек можна також запекти з кабачками, зеленим горошком, спаржею, селерою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Залишити відповідь