Подруга поділилася рецептом м’яких і повітряних млинців: потрібно замінити молоко на майонез і воду
Млинці – це дивовижне і разом з тим дуже просте страва. По-перше, тільки подумайте, яке це універсальне страву – хочеш, їж з м’ясом, капустою або яйцем, ось тобі повноцінний вечерю, а хочеш, загортай в них сир, вмочати в варення або мед – ось і чудовий десерт. По-друге, дивно те, що по одному і тому ж рецепту млинці у кожної господині виходять все одно по-різному. Найсмачніші млинці я їла в гостях у своєї подруги. Виявляється, вона готує їх за особливим рецептом, секретний інгредієнт якого майонез.
Що потрібно?
Для приготування смачних повітряних млинчиків по рецепту від моєї подружки вам зовсім не знадобиться молоко, адже його ми замінюємо водою і майонезом. Саме це робить млинці таким смачними. Отже, для того щоб насмажити невелику стопку млинців, візьміть:
- півлітра теплої (трохи вище кімнатної температури) чистої води;
- дев’ять столових ложок пшеничного борошна вищого сорту;
- дві столові ложки майонезу (не використовуйте знежирений майонез, нам потрібен класичний варіант);
- два великих курячих яйця;
- дві столові ложки цукрового піску;
- п’ятнадцять грамів ванільного цукру;
- дві столові ложки рослинної олії без запаху;
- щіпка дрібної солі.
Як приготувати?
У глибоку миску розбийте яйця, додайте цукровий пісок і ванільний цукор, посоліть і покладіть Майон з. Збийте суміш міксером.
Тонким струмком влийте теплу воду, після чого перемішайте тісто. Настала черга борошна – акуратно просіваємо її в тісто невеликими порціями, після кожної з яких ретельно розмішуйте грудочки. В кінці додайте пару ложок олії. Воно полегшить жарку і запобіжить появу грудочок. Залиште тісто при кімнатній температурі на двадцять хвилин
Обсмажуйте млинці на розпеченій сковорідці в добре прогрітої олії по одній-дві хвилини з кожного боку.
Смачного!