Салат на свято “Королева столу”. Ніжний на смак та оригінальне оформлення
Варто розповісти Вам про неймовірний салат “Королева столу” для свят.
Інгредієнти для салату “Король столу”:
куряча грудка – 200 г;
сіль – щіпка;
сир – 100 г;
желатин – 10 г;
картопля – 4 шт.;
часник – 3 зубчики;
морква – 4 шт.;
майонез – 200 г;
буряк – 2 шт.;
вершкове масло – 100 г.
Приготування салату “Королева столу”:
Відварюємо до м’якості буряк, картопля та морква та очищаємо від шкірки. Курячі грудки промиваємо, позбавляємо від прожилок і шкіри, варимо до готовності.
Желатин висипаємо в чашу з водою і даємо набрякнути. У цей час грудку нарізаємо невеликим кубиком, подрібнюємо сир та часник на дрібних зубчиках тертки.
З’єднуємо сир, курку та часник з м’яким вершковим маслом. Додаємо до суміші столову ложку майонезу, ретельно перемішуємо.
На харчову плівку викладаємо смужку, шириною 8 см із грудки та сиру, загортаємо та формуємо ковбаску. Відправляємо брусок у холодильник на півгодини.
Поки що подрібнюємо на середніх зубчиках тертки картопля, морква та буряк. Розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі, змішуємо з залишками майонезу.
Застилаємо знову харчову плівку, викладаємо шарами буряк, морква і картопля. Кожен шар обов’язково змащуємо майонезом.
У середину пласта з овочів кладемо ковбаску з курки та сиру. Загортаємо цей брусок у овочеві шари.
Закріплюємо з обох кінців харчову плівку, формуємо ковбаску зі всіх інгредієнтів.
Салат необхідно прибрати в холодильну камеру на 7 годин до затвердіння всіх шарів з желатином.
Декорувати таку страву можна зеленою цибулею та петрушкою. “Королева столу” точно вразить гостей, стане родзинкою святкової вечері.