Салат на свято “Королева столу”. Ніжний на смак та оригінальне оформлення

Життя

Варто розповісти Вам про неймовірний салат “Королева столу” для свят.

Інгредієнти для салату “Король столу”:

куряча грудка – 200 г;

сіль – щіпка;

сир – 100 г;

желатин – 10 г;

картопля – 4 шт.;

часник – 3 зубчики;

морква – 4 шт.;

майонез – 200 г;

буряк – 2 шт.;

вершкове масло – 100 г.

Приготування салату “Королева столу”:

Відварюємо до м’якості буряк, картопля та морква та очищаємо від шкірки. Курячі грудки промиваємо, позбавляємо від прожилок і шкіри, варимо до готовності.

Желатин висипаємо в чашу з водою і даємо набрякнути. У цей час грудку нарізаємо невеликим кубиком, подрібнюємо сир та часник на дрібних зубчиках тертки.

З’єднуємо сир, курку та часник з м’яким вершковим маслом. Додаємо до суміші столову ложку майонезу, ретельно перемішуємо.

На харчову плівку викладаємо смужку, шириною 8 см із грудки та сиру, загортаємо та формуємо ковбаску. Відправляємо брусок у холодильник на півгодини.

Поки що подрібнюємо на середніх зубчиках тертки картопля, морква та буряк. Розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі, змішуємо з залишками майонезу.

Застилаємо знову харчову плівку, викладаємо шарами буряк, морква і картопля. Кожен шар обов’язково змащуємо майонезом.

У середину пласта з овочів кладемо ковбаску з курки та сиру. Загортаємо цей брусок у овочеві шари.

Закріплюємо з обох кінців харчову плівку, формуємо ковбаску зі всіх інгредієнтів.

Салат необхідно прибрати в холодильну камеру на 7 годин до затвердіння всіх шарів з желатином.

Декорувати таку страву можна зеленою цибулею та петрушкою. “Королева столу” точно вразить гостей, стане родзинкою святкової вечері.

Джерело

Залишити відповідь