Домашня тушонка за простим та вдалим рецептом. Тільки за ним і готовлю
В домашніх умовах можна приготувати смачну тушонку без спеціального обладнання та усіляких зусиль. За цим рецептом кількість інгредієнтів розрахована на одну літрову банку. М’ясо виходить дуже ніжним, соковитим та довго зберігається у холодильнику
Інгредієнти:
- М’ясо зі свинини 1 кг.;
- Сало 0,5 кг.;
- Сіль кам’яна 1 ст. л.;
- Лавровий лист 2 шт.;
- Перець мелений чорний за смаком;
- Перець горошком чорний 5 шт.
Спосіб приготування:
- Промийте м’ясо та висушіть паперовим рушником.
- Виріжте з нього шкіру та жили й поріжте маленькими шматками.
- Перекладіть м’ясо до невеликої каструлі, посоліть, поперчіть, добре перемішайте та дайте йому замаринуватися на протязі години.
- На дно простерилізованої банки покладіть лавр, перець горошком та м’ясо.
- Важливо скласти його дуже щільно, щоб залишилось вільне місце приблизно на 3 см.
- На деко налийте небагато води, поставте на нього банку з м’ясом та накрийте металевою кришкою без гумки.
- Переставте в духовку та ввімкніть її на 250 градусів.
- Коли тушонка закипить, зменште температуру до 150 градусів та тушкуйте 3 години.
- Поріжте сало маленькими шматками, витопіть його на пательні та через три години налийте його у банку з м’ясом.
- Поверніть гумку до кришки та закатайте банку.
- Поставте охолоджуватися кришкою до низу та накрийте рушником.
- Термін зберігання 6 місяців в холодильнику.
Cмачного!