Найсмачніший і найдешевший торт на Новий рік. “Сметанник” – простий рецепт красивого десерту

Життя

Торт «Сметанник» — це класика української кондитерської, яка набуває популярності завдяки своєму вишуканому смаку і простоті приготування. і для святкових столів, радуючи господиню своєю універсальністю та привабливістю.

Основний інгредієнт — сметана — надає торту не лише легкої кислотності, яка врівноважує насолоду, але й робить його текстуру напрочуд м’якою та вологою. У поєднанні з тонкими коржами, які можуть бути приготовлені як з бісквітного тіста, так і з пісочного, виходять гармонійні та смачні ласощі.

Варіації з додаванням горіхів, ягід чи фруктів у крем дозволять кожному приготувати свій унікальний «Сметанник», додаючи індивідуальність у класичний рецепт.

Інгредієнти для бісквіту:

  • Яйця – 5 шт.;
  • Цукор – 180 г;
  • Борошно – 110 г;
  • Какао – 30 г;
  • Сіль – 1/5 ч.л.;
  • Ванілін – ¼ ч.л.;
  • Кориця – ¼ ч.л.

Інгредієнти для крему:

  • Сметана 20-25% – 1кг;
  • Цукрова пудра – 150 г;
  • Ванілін – 1/3 ч.л.;
  • Консервовані ананаси – 2 кільця;
  • Консервовані персики – 4 половинки.

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • Молочний шоколад – 80 г;
  • Вершкове масло – 25 г.

Спонсорський контент

Приготування торта «Сметанник»:

Яйця змішуємо із сіллю і починаємо збивати за допомогою міксера, поступово додаємо цукор. У ситі з’єднуємо борошно, какао, розпушувач, ванілін, сіль, корицю, просіюємо разом.

Яйця збиваємо до стану, коли на поверхні маси не пропадають візерунки від ложок. Висипаємо у суміш сипучі продукти, замішуємо густе однорідне тісто.

Викладаємо тісто у форму для випікання та випікаємо при 180 градусах 50 хвилин. Далі залишаємо бісквіт остигати без форми.

Для крему зважуємо сметану та чекаємо, поки з неї стікає сироватка. Змішуємо сметану з цукровою пудрою, ваніліном і збиваємо до пишної стійкої маси.

Нарізаємо дрібно персики та ананаси, ділимо бісквіт на тонкі коржі. Змащуємо кожен корж сметанним кремом, попередньо просочуємо соком ананасу чи персиків.

На кожен кремовий шар по черзі кладемо подрібнені персики чи ананаси. Останній шар прикрашаємо глазур’ю, для цього у розтопленому шоколаді змішуємо вершкове масло.

Залишаємо торт у холодильнику для просочення на 8 годин. Далі прикрашаємо боки торта кремом.

Виходить дуже солодкий новорічний торт. Це чудовий спосіб здивувати своїх гостей на святі.

Джерело

Залишити відповідь