“ЗЕЛЕНИЙ” ПЛЯЦОК З ХАЛВОЮ.
Пляцок з халвою не тільки гарний та яскравий, але й неймовірно смачний! М”якенький, чудово просочений, з насиченим халвовим ароматом та горіховим смаком!
Думаєте, що тут барвники чи це фотошоп??? Зовсім ні! Все натурально! Такий цікавий зелений колір дає реакція соди та халви.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!! НЕ ПЕРЕСУШІТЬ!!!! Бо тоді пляцок не буде зелений!!! Тому температуру і час випікання коригуємо відповідно до своєї духовки!!!
Як приготувати
Зелені коржі. Білки збити в піну, додати цукор, збити, щоб цукор розчинився і утворилася густа маса.
Додати жовтки, збити. Додати борошно, ретельно покришену халву, соду, погашену оцтом. Перемішати тісто міксером
Викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 Град.35-40 хв. УВАГА! Час випікання коригуємо відповідно до особливостей своєї духовки.
Готовий корж вийняти з форми, остудити, загорнути у харчову плівку та покласти до холодильника на кілька годин, бажано на ніч. Тоді вийняти та розрізати на 2 частини та просочити сиропом.
Жовтий корж. Білки збити в піну, додати цукор, збити, щоб цукор розчинився і утворилася густа маса.
Додати жовтки, збити. Додати борошно, куркуму, розпушувач. Перемішати все міксером
Викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 Град.30-40 хв.
Крем. Арахіс посмажити до золотистого кольору. Подрібнити. Додати цукор, перемішати. Залити 100 мл гарячого молока та накрити кришкою. Залишити, щоб охолонув.
Покришену халву також залити 50 мл гарячого молока та перемішати до однорідної маси. Остудити до кімнатної температури.
М”яке масло збити. Додати масу з халви та арахісу. Збити міксером.
Збираємо пляцок: зелений корж – 1/2 крему -жовтий корж – 1/2 крему – зелений корж.
Зверху пляцок полити розтопленим шоколадом. Дати настоятись кілька годин.
Сироп просочування для коржів:
0,5 скл кип”яченої води, 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. міцного алкоголю(не
обов’язково)
Помадка: 100 г шоколаду + 50 г масла + 2 ст.л. молока
Джерело: home-recipes.com.ua