Cирник з яблуками по рецепту моєї подруги зі Львова – ну дуже смачно!

Життя

Cирник з  яблуками по рецепту моєї подруги зі Львова – ну дуже смачно! Діти тепер щодня просять таку смакоту. Поділюся з вами, господині, рецептиком, адже зараз якраз сезон яблучок. Печіть і смакуйте!

Складові:

Тісто:

  • 600 г борошна+1 ч. л. розпушувача
  • 250 г маргарину або вершкового масла
  •  яйця
  • 100 г цукру
  • 120 г сметани

Яблучна маса:

  • 2 кг яблук (у мене було десь 1.5 кг)
  • 170 г цукру
  • 30 мл сік лимона (1лимон)
  • 2 п. кисілю (по 40г) апельсинового або лимонного
  • 1700 г сиру (у мене десь 1.5 кг)
  • 5 яєць
  • 200 г цукру + 1 п. ванільного цукру (16г)
  • 2 п. ванільного пудингу по 40 г (можна замінити крохмалем у тій самій кількості).

Форма 20*35

Як приготувати наш сирник:

До боршна додаємо розпушувач і розтираємо у крихту з маргарином. Додаємо цукор, сметану, яйця і замішуємо тісто. Розділити на 2 частини ( більшу і меншу) і поставити в холодильник на 2 години.

Почистити яблука і ріжемо їх пластинками у посудину, у якій будемо тушкувати яблука. Додати цукор, сік лимону, перемішати та тушкуємо на вогні, щоб яблука стали м’якими. В кінці додаємо наш кисіль, вимикаємо вогонь та гарно перемішуємо. Накрити та залишити остигати.

Сир добре збити блендером, додати яйця, цукор, ванільний цукор та цедру з 1 лимона. Вимішуємо, додати пудинг і розмішати міксером до однорідної маси. Сирна маса має вийти легка, кремоподібна, не дуже густа.

Розкачуємо більшу частину тіста на пергаменті, підсипавши борошном, на якому будемо пекти. Переносимо у форму, сформувавши бортики десь біля 3 см. На тісто викладаємо ще теплу ябучну масу, тоді рівномірно ложкою викладаємо сирну масу, розрівняти. Тоді шматочками рвемо другу частину тіста та викладаємо на сир.

Пекти 1 годину при температурі 180*. Дати остигнути у формі.

Можна посипати цукровою пудрою або корицею.

Легко, просто і дуже смачно!

Смачного!

Залишити відповідь