Дуже смачний салат «Тіффані»
Представляємо вашій увазі рецепт дуже красивого і апетитного салату, який ви з гордістю зможете подати на святковий стіл
Ваші гості будуть від нього в повному захваті.
Салат насправді шалено смачний і розлетиться зі столу в першу чергу.
Інгредієнти:
- 400 гр курячої грудки
- 250 гр печериць
- 3 яйця
- 100 гр твердого сиру
- сіль за смаком
- каррі за смаком
- 300 гр винограду
- 100 гр мигдальних горіхів
- майонез за смаком
- 150 гр чорносливу
Рецепт приготування:
- В першу чергу вимиту і очищену курячу грудку нарізаємо тонкими пластинками і посипаємо каррі і сіллю.
- Після чого відправляємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла обсмажувати по дві хвилини з кожного боку.
- Потім перекладаємо в окрему ємність і залишаємо охолоджуватись.
- Нарізаємо невеликими шматочками шампіньйони і відправляємо на суху розігріту сковороду, солимо і перемішуємо.
- Смажимо кілька хвилин до випарення вологи. Потім теж перекладаємо в ємність і залишаємо охолоджуватись.
- Чорнослив попередньо замочуємо в окропі. За потреби видаляємо кісточки і нарізаємо невеликими шматочками.
- Підготовлене філе ріжемо на маленькі шматочки.
- Формуємо салатик. Першим шаром на блюді для подачі викладаємо нарізане філе, надаючи форму виноградного грона.
- Посипаємо подрібненим мигдальним горіхом і робимо майонезну сітку.
- Наступним шаром викладаємо чорнослив і знову посипаємо горіхами. Поверх кладемо яйця, попередньо натерті на крупній терці.
- Розрівнюємо добре і робимо знову майонезну сітку. Наступним шаром кладемо гриби, знову горіхи і майонез.
- Зверху посипаємо сиром, попередньо натертим на дрібній терці. Потім знову майонезну сітку. Вимитий виноград розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Кладемо на паперові рушники для того, щоб прибрати зайву вологу.
- Після чого щільно і акуратно викладаємо поверх салату.
- Для того, щоб блюдо у нас вийшло більш яскравим і барвистим, то краще взяти виноград різного кольору.
Смачного!