Як людина, яка народилася в селі, я дуже люблю це блюдо з свіжого м’яса

Світ

Як людина, яка народилася в селі, я дуже люблю це блюдо з свіжого м’яса

Як людина, яка народилася в селі, я дуже люблю це блюдо з свіжого м’яса

Як людина, яка народилася в селі, я дуже люблю це блюдо з свіжого м’яса.  
Впевнена, що не всі знають, що таке “свіжина”. Я часто згадую дитинство: мої батьки завжди мали велике господарство і були справжніми трудягами. На свята, на Великдень чи Новий рік, ми обов’язково різали свиню. У нас було кілька корів, молоко пропускали через сепаратор для отримання вершків і масла, а сироватку використовували для годівлі свиней. Сало було, як масло, м’яке і високоефективне. Ми запікали свиню на соломі, і від цього сало набувало неймовірно смачного смаку. Але я відволіклася.  

Коли я підросла, я завжди йшла з дому, коли різали свиню, а поверталася, коли свиня вже лежала на дошках, накрита старими куртками та ковдрами, і на ній стрибали діти. Це робило шкіру на салці м’якою. За це їх пригощали шматочками звареного сала.  

А мама в великому казані готувала свіжину на смальці. Вона різала парне м’ясо великими шматками і жарила їх в гарячому смальці разом з печінкою, серцем і легкими. Коли все набувало рум’яного вигляду, вона виймала шумівкою і смажила до золотистого кольору картоплю, розрізану на 4 частини. Потім картоплю діставала і обсмажувала багато цибулі. Додавала до злегка обсмаженої цибулі м’ясо з картоплею, солила і перчила. Кладала лавровий лист і духмяний перець, і на слабкому вогні, під кришкою, тушила м’ясо з картоплею.  

Чомусь я завжди вибирала саме картоплю — вона була настільки смачна.  

Уже будучи заміжньою, я також готувала свіжину, і батьки завжди привозили мені свіже м’ясо. І я якось запитала у мами, чому моє блюдо не виходить таким смачним, як у неї. Виявляється, вона додавала трохи соди до цибулі. Завдяки цьому м’ясо, печінка, серце і легкі завжди були м’якими, не кажучи вже про картоплю, а цибуля перетворювалася на ароматний соус.  

Також я приготувала салат з серця з овочами. Серце я розрізала і замочила в холодній воді, кілька разів міняла воду. Потім відварила його до м’якості. Коли воно охололо, нарізала його тонкою соломкою. Потім порізала солодку цибулю тонкими пір’їнками і жовтий перець соломкою. Острий перець також нарізала. Моркву натерла на тертці для корейської моркви. Зверху додала коріандр, чорний перець, часник, пропущений через прес.  

Додала соєвий соус, оцет, гранатовий соус.  
У сковороді розігріла соняшникову олію, зняла з вогню, додала паприку і червоний перець, і вилила все на часник з перцем. Все добре перемішала, досолила і поставила в холодильник на добу, щоб все добре промаринувалося. Перемішую кілька разів. Салат чи закуска виходять дуже смачні. Раніше подавала на всі застілля, і він завжди зникав швидко, до останнього.  

Нещодавно я викладала фотографію м’яса з пюре.  
Обіймаю всіх душевно ❤️  
Цей пост на розсуд адміністраторів. Якщо не пропустите його за порушення правил, блюдо подаю в сковороді, тому що так воно виглядає набагато краще. Я пробувала викласти м’ясо купкою на тарілці, але це не те. В сковороді виглядає набагато красивіше, за що прошу вибачення.

Що саме символізує Дідух, та чому він має бути у кожній хаті на Різдво. Головні традиції
Традиція виготовлення дідуха на Новий рік

Черкащанину Дали 7 Років Тюрми, Бо Він Викрав Дві Пляшки Пива І Забув Сказати, Що Це «В Борг», – Місцеві ЗМІ
Чоловік викрав дві півлітрові пляшки пива “Вайсбург бланш” з магазину

Щoйно з’явились кaдри! Чеpговий pосійський коpабель піcля вuбуху пішов нa дно. Вiдео
Черговий російський корабель пішов на дно, але біля берегів Іспанії

Залишити відповідь