Без цього салату не обходиться жоден Новий рік! Святковий салат “Грибна поляна”
На святковому столі цей салат виглядає дуже ефектно. Щодо інгредієнтів – тут можна дати політ фантазії рівно настільки, наскільки ви любите поєднання тих чи інших продуктів. Цей салат можна зробити на Новий рік – чудово прикрасить стіл
Інгредієнти:
- 1 баночка маринованих шампіньйонів;
- зелена цибуля, кріп, петрушка;
- 250 г відвареного курячого філе;
- 200 г вареної моркви;
- 200 г твердого сиру;
- 1-2 картоплини;
- 1-2 квашених огірка;
- майонез;
- сіль, перець.
Приготування:
- Для початку, вибираємо підходящу посудину. Можна брати круглу салатницю. Низ і боки легко змастити олією, щоб випадково нічого не пристало і салат легко вийшов з посудини.
- Шампіньйони щільно викладаємо шапочками донизу.
- Зверху присипаємо зеленню.
- Далі кладемо натерту (або порізану кубиками) картоплю, сіль, майонез.
- Наступним іде шар подрібнених огірків (або порізаних маринованих грибів), майонез.
- М’ясний шар, сіль, майонез.
- Шар моркви, майонез.
- Далі затріть сиром і залиште на пару годин в холодильнику. Перед подачею переверніть салат на тарілку, можна ще прикрасити зеленню. Смачного!