Фото: «Укрзалізниця» годуватиме пасажирів низки потягів обідами від Клопотенка
У низці потягів «Укрзалізниці» у тестовому режимі запустили меню повноцінних обідів, яке розробив український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Про це інформує пресслужба Укрзалізниці.
«Меню гарячих страв у поїздах далекого сполучення було одним із найочікуваніших оновлень в сервісі Укрзалізниці. З цього тижня ми розпочинаємо тестування якісного харчування на деяких найдовших рейсах», – розповіли у компанії.
Зокрема, йдеться про потяги №351/352 Київ — Кишинів, №95/96 Київ — Рахів, №29/30 Київ — Ужгород та №4/3 Запоріжжя — Ужгород.
Зазначається, що страви приготовлені та заморожені інноваційним способом, який забезпечує свіжість продуктів і дозволяє зберегти смак після розігрівання.У меню представлені такі страви:
- карпатські деруни;
- омлет із житомирських яєць;
- курка з подільською картоплею та овочами;
- кримськотатарський плов з яловичиною.
Як зазначається, вартість страв – від 170 до 190 грн.
У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» роз’яснили, чому дозволили благодійний захід, організований командою проєкту «Реальна історія» для популяризації української різдвяної традиції. Зйомки пройшли у Трапезній залі лаври, і це не заборонено законом.
Раніше ми писали, що шеф-кухар Євген Клопотенко вів переговори про відкриття ресторану української кухні в Японії, але невдало. І все через борщ.
Також Клопотенко запропонував створити музей культури приготування українського борщу у Києві, та назвати вулицю на честь борщу, щоб захистити українську страву від зазіхань росії.
Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.