Чому не можна зливати рідину з банок із горошком: про це варто знати кожній господині

Світ

Чому не можна зливати рідину з банок із горошком: про це варто знати кожній господині

Консервований горошок – незамінний інгредієнт багатьох новорічних салатів, але мало хто знає, що рідина, у якій він зберігається, також має значну цінність

Ось кілька причин, чому не варто виливати розсіл: 

Що містить розсіл
– Вітаміни та мінерали: Розсіл багатий на вітамін C, вітаміни групи B, калій і магній, які виділяються з горошку під час обробки та консервації.
– Поживні речовини: До 30% корисних елементів із горошку переходять у розсіл, тому виливаючи рідину, ми втрачаємо частину користі цього продукту. 

Як використовувати розсіл

1. Для супів: Розсіл додає насиченого смаку овочевим і м’ясним супам.
2. У соусах: Ідеальний для соусів до пасти, салатів чи м’яса.
3. У веганській випічці: Розсіл використовують як замінник яєць у багатьох рецептах, наприклад, для приготування пінки або тіста. 

Чому не варто зливати розсіл 
Втрачаючи цю рідину, ми позбавляємо себе можливості покращити смак страв і отримати додаткові мікроелементи. Розсіл – це не просто рідина, а універсальний інгредієнт, який можна вигідно використати на кухні. 

Наступного разу, відкриваючи банку горошку, не поспішайте зливати розсіл – спробуйте застосувати його в кулінарії!

В Баку Зажадали Вибачень Від Москви Через Катастрофу Пасажирського Літака: Що Відповіли В Кремлі
У Москві вважають, що варто дочекатися розслідування “цього авіаційного інциденту

Хай Епіфаній Поверне Свята На Місце”: Село На Прикарпатті “Збунтувалося” Проти Нового Календаря
У 1990-х роках греко-католики і православні Космача претендували на один храм, що призвело до міжконфесійного конфлікту в громаді

Новорічний салат з крабовими паличками. Смачніше і не придумаєш
Салат з крабовими паличками: найніжніший і незвичайний варіант Складові

Залишити відповідь