Як ваpити яйця, щoб легко чиcтилася шкарлупа: пpоста поpада

Події України

Як ваpити яйця, щoб легко чистилася шкарлупа.

Пpоста поpада.

Здавалося б, що може бути простіше приготування варених яєць?

Однак навіть найдосвідченіший кухар досить часто зіштовхується з проблемами тріснутої шкаралупи, витіканням яєць, зміни кольору білка тощо.

Окрім того, що яйця втрачають свій привабливий вигляд, з водою всередину можуть потрапити патогенні бактерії.

А лайфгак з лимоном може легко вирішити ці проблеми.

Як варити яйця з лимоном
Ретельно помийте яйця, щоб не було жодних забруднень на шкаралупі.

Помістіть у каструлю з холодною водою і поставте варитися.

До закипання киньте у воду кільце лимона чи просто вичавіть сік з половинки цитруса.

Це попередить лущення шкаралупи яєць.

Якщо яйця вже були з лущеною шкаралупою, то лимонний сік дезінфікує воду та відбілить білок.

Після застосування такого лайфгаку шкаралупа злітатиме сама, а яйця матимуть ідеально гладеньку поверхню.

Джерело

Залишити відповідь