Смачна заливна шарлотка «П’ятихвилинка»
Смачна заливна шарлотка «П’ятихвилинка»
Смачна випічка! Завжди виходить «на відмінно». Швидко і без особливих зусиль!
Ділюся рецептом, забирайте в свою кулінарну скарбничку.
Складові:
– Борошно – 1 чашка
– Цукор – 1 чашка
– Яйце – 3 шт.
– Сіль – 1 щіпка
– Кориця – 1/2 ч. л.
– Ванільна есенція – 1/2 ч. л.
– Крохмаль – 1 ст. л.
– Цукрова пудра – для присипки
Рецепт приготування заливної Шарлотки
Підготуйте інгредієнти. Нагрійте духовку до 180 ᵒС. Змішайте борошно, сіль і корицю. Якщо додаєте крохмаль, то і крохмаль.
Збивайте яйця і цукор, поки маса трохи не посвітлішає і трохи не збільшиться в об’ємі (електровінчик справляється з цим завданням за 3-4 хвилини).
Поступово додайте до яєчної суміші борошняну суміш, продовжуйте збивати до однорідності маси.
Яблука або груші очистіть від шкірки і наріжте кубиками або пластинками. Як показала практика, пластинками краще.
Роз’ємну форму збризніть рослинною олією і борошном. Форма 22 см в діаметрі, 6 см висота.
На дно форми викладіть яблука і залийте тістом.
Тісто має повністю покрити фрукти.
Поставте в духовку на 30-40 хвилин (в залежності від характеру вашої духовки).
Верх повинен добре підрум’янитися. Перевірте готовність зубочисткою або сірником.
Дайте Шарлотці трохи охолонути, потім зніміть форму і посипте верх шарлотки цукровою пудрою (за бажанням).
Шарлотка готова. Смачного!