Швидке тонке бездріжджове тісто для смачної піци

Життя

Це мій улюблений рецепт тіста для піци. Готується тісто дуже швидко, просто, але найголовніше це те, що після випічки тісто виходить дуже тоненьке і не має сухих країв.

Пише Скарбничка рецептів

Так само з цього тіста можна приготувати дуже смачні сосиски або котлети в тісті. Можна приготувати тісто про запас, загорнувши його в целофановий пакет і зберігати в холодильнику до 5 діб, при цьому тісто анітрохи не втратить своїх смакових якостей.

Необхідні продукти на дві піци діаметром 30 см.:

  • борошно – 370-400 г.
  • яйце – 1 шт.
  • олія соняшникова – 30 мл.
  • молоко – 150 мл.
  • сіль – дрібка
  • сода – 1/2 ч.л.
  • оцет 9% – 1 ч.л.

Як приготувати тісто для піци

У миску розбити яйце, додати дрібку солі, молоко, рослинне олію. Перемішати. Додати в тісто соду і оцет, ще раз перемішати і потроху додавати просіяне борошно, замішуючи тісто. Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.

Сформувати тісто в кулю і помістити в целофановий пакет. Залишити на 20 хвилин дозрівати. Тим часом можна підготувати всі необхідні інгредієнти для начинки і приготувати соус.

Для соусу змішати по 2 ст. ложки майонезу і томатної пасти. Я використовувала кетчуп. Додати 1 ч.л. меленого сухого часнику і 1 ч.л. орегано.

Тісто розділити на дві частини і розкачати кожну діаметром по 30 см. Перекласти тісто на деко з пергаментом. Змастити підготовленим соусом і викласти начинку. Зверху все посипати сиром. Випікати піцу при 200 ° С 8-10 хвилин. Смачного!

Залишити відповідь