Сподобалась ця редиска ще торік. Цього року заготовляю на зиму вдвічі більше.

Uncategorized, Життя

Займаючись консервацією овочів на зиму, більшість господинь обмежуються стандартними заготовками помідорів та огірків. Але є й інші овочі, які можна сміливо заготовляти, адже вони допоможуть зробити зимове меню різноманітнішим. Один із таких овочів — редис. Діставши взимку баночку хрусткої консервованої редиски, можна легко додати літній сонячний настрій до сімейного обіду. Інформує Майстерня ідей.

Покроковий рецепт приготування страви:
Маринад готується дуже просто: з’єднайте 1 л води, 3 ст.л цукру, 2 ст.л солі та 60 мл 9% розчину оцту.

У стерилізовані банки помістіть лавровий лист, часник, запашний перець, перець і ароматну зелень.

Щільно заповніть банки редискою (можна додати нарізаний огірок за бажанням).

Редиску необхідно заливати три рази. Перший раз залийте редиску кип’ятком, залиште на 5-6 хвилин і злийте воду. Другий раз знову залийте редиску кип’ятком, залиште на 5-6 хвилин. Після цього злийте воду у мірну ємність та доведіть до об’єму 1 літр. Перелийте рідину в каструлю, додайте цукор та сіль. Після закипання додайте до маринаду оцет.

Гарячим маринадом залийте банки з редис до самого верху. Закрийте банки прокип’яченими кришками, переверніть і залиште на столі до остигання.

Консервована редиска може зберігатися аж до весни. Заготівля має гострокислий смак. Консервований редис можна додавати в салати або подавати до столу як закуску.

Ось що нам знадобиться:
редиска;
кріп та петрушка;
лавровий лист – по 1 шт у банку;
часник – по 2 зубчики в банку;
запашний перець – по 3 шт. у банку;
перець горошком – по 4 шт. у банку.

Залишити відповідь