Поділитись
У Славському 20-го грудня встановили рекорд України з приготування гетьманського борщу. Про це повідомили на сторінці Book World Records у Фейсбук.
У межах гастро-туристичного фестивалю «Різдвяний борщ» було встановлено рекорд України — «Найбільший об’єм гетьманського борщу». Загальний об’єм страви склав 317 літрів.
Фіксацію рекорду здійснили представники Книги світових рекордів — Надія Лозан та Іван Лозан, які офіційно підтвердили досягнення у категорії «Розміри».

Цей рекорд став результатом спільної роботи ветеранів російсько-української війни, волонтерів, органів влади, представників бізнесу, культури та громадського сектору. Подія поєднала гастрономічну традицію з елементами історичної пам’яті, благодійності та підтримки ветеранських ініціатив.
За встановлення рекорду України було нагороджено:
Олега Ціздина — ветерана російсько-української війни, голову правління ГО «Справа ветерана», співзасновника німецького центру протезування «Prosthetics.Pro»;
Німецький центр протезування «PROSTHETICS.PRO»;
Богдана Янка — голову Стрийської районної державної адміністрації;
Ольгу Боднар — завідувачку сектору культурної спадщини Стрийської районної державної адміністрації Львівської області;
Володимира Бегу — власника готельно-відпочинкового комплексу «Вежа Ведмежа»;
Ольгу Гребович — власницю готелю-ресторану «Два Леви» (Славсько);
Миколу Гребовича — підприємця, волонтера, громадського діяча;
Євгенія Прокопчука — голову ГО «Центр бойківської культури»;
Євгенія Акастьолова — представника «Альпінпарк»;
Ніну Марцун — волонтерку, громадську діячку, засновницю волонтерської ініціативи «Карпатські господиньки»;
Марію Ціздин — дружину ветерана російсько-української війни, членкиню ГО «Справа ветерана»;
Юлію Дворнікову — голову ГО «Арт простір “KREDENS”»;
Людмилу Чиковську — волонтерку, дружину учасника російсько-української війни, амбасадорку гетьмансько-військової традиції при ГО «Центр спадщини гетьмана Івана Виговського»;
Молодіжну раду Стрийщини;
Марію Рогулю — голову ГО «Опілля Стрийського району»;
Волонтерську ініціативу «Карпатські господиньки»;
Спілку жінок Львівщини;
Олександра Сікору — директора ГО «ТІЦ Стрийський район»;
Міську профспілку Кабінету Міністрів України.

Встановлення рекорду стало не лише гастрономічним досягненням, а й прикладом того, як через українську кухню, локальні традиції та спільну працю громади можна зберігати культурну спадщину та підтримувати ветеранів.