Агент ФСБ отримав довічний термін за допомогу росіянам в окупації Бахмута

Політика

Завдяки доказовій базі СБУ до довічного терміну ув’язнення з конфіскацією майна засудили агента ФСБ, який передавав окупантам геолокації українських військ під час боїв за Бахмут.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У зоні особливої уваги російської спецслужби були укріпрайони та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ в районі міста, кажуть в СБУ.

Розвідінформація потрібна була росіянам для підготовки бойових операцій, спрямованих на захоплення райцентру.СБУ затримала зловмисника у травні 2022 року під час контрдиверсійних заходів.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 39-річний мешканець Бахмута, який потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські “пости” та відео у телеграм-каналах.

Там його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ, особу якого встановлено Службою безпеки.

Під час обшуків у зловмисника вилучили мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав агента винним за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, що Служба безпеки затримала агента ФСБ під час контррозвідувальних (безпекових) заходів у Сумах.

Правоохоронці викрили та затримали одесита, який вступив до Збройних сил України та за завданням російських спецслужб здавав позиції українських військових.

5 жовтня Служба безпеки України проводила масштабні безпекові заходи у Сумах.

Також ми повідомляли, що у Одесі СБУ спільно з Національною поліцією затримала групу молодиків, які на замовлення ворожої ФСБ підпалювали військові автівки.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь