Андрій Сибіга поїде на переговори до Туреччини

Політика

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга поїде із візитом у Турецькій Республіці з 20 по 22 жовтня. Там він на високому рівні проведе переговори з ключових питань співпраці між Україною та Туреччиною.

Про це йдеться на сайті українського зовнішньополітичного відомства.

В Анкарі заплановані переговори Сибіги із його турецьким колегою Хаканом Фіданом та міністром національної оборони Яшаром Гюлером, міністром торгівлі Омером Болатом.

Переговори будуть зосереджені на розширенні двосторонньої співпраці України й Туреччини у політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах, свободі мореплавства у Чорному морі та Чорноморській безпеці.

Особливу увагу під час переговорів буде приділено Плану перемоги, представленому Президентом України Володимиром Зеленським, інтеграції України до НАТО та Формулі миру «як шляху до всеосяжного, справедливого та тривалого миру», додали в МЗС.У Стамбулі Сибіга проведе низку переговорів та відвідає оборонно-промислову виставку «SAHA EXPO 2024», де пройдуть окремі зустрічі українського дипломата з турецькими оборонними компаніями.

Крім цього, під час візиту відбудуться важливі зустрічі міністра з українською та кримськотатарською громадами Туреччини.

Крім того, Сибіга відвідає Стамбульський університет, де поспілкується з викладачами та студентами кафедри української мови та літератури, обговорить можливості розширення академічної співпраці та підтримки вивчення української мови в Туреччині.

Раніше міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час розмови з віцепрем’єр-міністром, міністром закордонних справ ОАЕ Абдуллою бін Заїдом Аль Нагаяном наголосив на необхідності продовження двостороннього діалогу на високому рівні

Крім того, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Серед іншого обговорили й заморожені російські активи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь