Апеляційний суд лишив у СІЗО львівського псевдоактивіста Стахіва

Політика, Світ

Львівський апеляційний суд розглянув справу щодо запобіжного заходу Остапу Стахіву, якого підозрюють у шахрайстві та зливі локацій підрозділів ЗСУ.

Як пише Суспільне, адвокат Стахіва Микола Кремінець під час засідання стверджував, що за адресою, яку оприлюднив його підзахисний, ТЦК розташовувався у 2022 році, а зараз — його там немає. Ці доводи, за словами адвоката, не врахували під час засідання у Галицькому районному суді Львова.

Прокурор Олег Телефанко під час виступу повідомив, що 21 січня підозрюваний Стахів оприлюднив інформацію про розташування військової частини. А також на відео, яке він оприлюднив в інтернеті, наявні ознаки, за якими можна визначити місце, де розташування цієї військової частини.

Адвокат Стахіва Михайло Магарський вважає, що підозра є необґрунтованою і попросив скасувати ухвалу Галицького суду й залишити підозрюваного без запобіжного заходу.

Остап Стахів у своєму виступі просив скасувати ухвалу Галицького суду як таку, яка не відповідає чинному законодавству.«Їхнє оце клопотання Служби безпеки України і прокуратури щодо винесення мені запобіжного заходу є необґрунтованим, сфабрикованим і взагалі неналежним», – сказав Стахів.

Прокурор Олег Телефанко наполягав на залишенні запобіжного заходу без змін.

У результаті суд постановив залишити без змін рішення за 2 жовтня, а саме – тримання під вартою без застави до 30 листопада.

27 вересня у Львові суд з обрання запобіжного заходу псевдоактивісту Остапу Стахіву вдруге перенесли через відсутність підозрюваного. Наступне засідання призначене на 30 вересня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь