Apple офіційно презентувала новий iPhone 16: подробиці

Політика

Apple презентувала нову лінійку iPhone 16 під час заходу Glowtime, який відбувся 9 вересня на кампусі Apple Park у Каліфорнії.

Нові моделі iPhone 16 та iPhone 16 Plus оснащені водо- та пилозахисним дизайном і представлені в нових кольорах, зокрема ультрамариновому, бірюзовому та рожевому.

iPhone 16 має 6,1-дюймовий дисплей, а iPhone 16 Plus – 6,7-дюймовий. Обидві моделі досягають яскравості до 2000 ніт і можуть знижуватися до одного ніта в темряві.

Серія iPhone 16 також включає нову кнопку дії, схожу на ту, що була у минулорічних моделях iPhone Pro. Додана також нова кнопка управління камерою, яка дозволяє швидко отримати доступ до камери і керувати нею за допомогою свайпа пальцем.

Функція Visual Intelligence, доступна в iOS 18, використовує штучний інтелект для надання інформації про об’єкти, які ви фотографуєте, подібно до Google Lens. Вона може, наприклад, додавати дати подій у ваш календар після сканування листівок.Обидві моделі оснащені трьома камерами: основною 48-мегапіксельною, 12-мегапіксельним телеоб’єктивом і новою ультраширокою камерою з автофокусом. Ці камери можуть знімати просторові фотографії, які можна переглядати на Apple Vision Pro.

iPhone 16 і 16 Plus працюють на новому чіпі A18 з 16-ядерним нейронним двигуном, що оптимізований для генеративних моделей. Обидві моделі мають більші акумулятори, що разом з покращенням ефективності від чіпсету A18 та нововведеннями в iOS 18 забезпечить триваліший термін служби батареї.

Попереднє замовлення на iPhone 16 та 16 Plus відкрито з сьогоднішнього дня, з цінами від 799 і 899 доларів відповідно. Офіційний старт продажів запланований на 20 вересня.

Раніше ми писали, що Apple може випустити нову клавіатуру Magic Keyboard для базових iPad і бюджетного iPad Air. Вона коштуватиме менше, ніж поточні версії за 300−350 доларів.

Також нагадаємо, що Spotify заявила, що Apple вимкнула доступ до керування гучністю музики на приєднаних пристроях за допомогою кнопок на бічній панелі iPhone.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь