Армія Ізраїлю почала операцію проти Лівану

Політика, Світ

Начальник Генштабу армії Ізраїлю затвердив плани проведення операції проти ліванського угруповання «Хезболла». Авіація ЦАГАЛ вже почала працювати у небі Лівану.

Винищувачі ЦАГАЛ були помічені зокрема над столицею Лівану, Бейрутом). У заяві ізраїльських військових йдеться, що мета ударів – знищити терористичний потенціал та інфраструктуру «Хезболли» та дати можливість раніше евакуйованим жителям півночі Ізраїлю повернутися до своїх будинків.

Незадовго до початку ударів голова Генштабу Армії оборони Ізраїлю Херці Халеві «затвердив плани бойових дій на північному фронті».

Удари по об’єктах «Хезболли» почалися майже одночасно з телезверненням лідера угруповання Хасана Насралли. Він звинуватив Ізраїль у вибухах пейджерів та рацій, які «порушили червоні лінії» і пообіцяв ), що рух продовжить боротьбу з Ізраїлем.

Раніше повідомлялося, що ситуація на півдні Лівану між Ізраїлем та Хезболлою викликає зростаюче занепокоєння у Пентагоні після останньої хвилі смертоносних вибухів, пов’язаних з електронними пристроями, які носили бойовики. Ці вибухи підсилили побоювання про можливий спалах наземної війни.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь