Ароматна і соковита домашня ліверна ковбаса: смачніше не придумаєш

Життя

Ковбаску можна подати в будні і на святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Були часи, коли ковбасу, у тому числі і ліверну, купували в магазинах. Але, на жаль, в сьогоднішні дні мало знайдеться людей, які наважаться її придбати. У кращому випадку, особливо ліверний продукт, купують тільки для домашніх тварин: кішок і собак.

Але ж якщо ліверна ковбаса якісно приготовлена, то вона може бути досить апетитною і смачною. Тому кожна господиня повинна вміти готувати цей смачний, а головне корисний продукт вдома самостійно. Готується домашня ліверна ковбаса з різних субпродуктів. Раніше її називали печінковою, а сьогодні можуть бути використані абсолютно різні нутрощі.

Смачну домашню ковбасу можна приготувати з курячих потрошків: сердечок і печінки. Шлунки теж можна використовувати. Ковбасу можна запекти або обсмажити.

Ароматну і соковиту ковбаску можна подати в будні, на святковий стіл з будь-якими гарнірами, або як самостійну страву. Ви можете приготувати її заздалегідь і зберігати в холодильнику, нарізаючи перед самою подачею. Також можна заморозити заготовку ковбаси в морозильній камері і дістати, коли виникне необхідність.

Інгредієнти

  • Курячі шлунки — 600 г
  • Курячі сердечка — 600 г
  • Куряча печінка — 500 г
  • Куряче філе — 500 г
  • Грудинка свиняча — 200 г
  • Часник — 1 головка
  • Сіль — 36 г
  • Перець білий або чорний — 1 ст. ложка без гірки,
  • Оболонка свиняча або бараняча для ковбасок.

Ліверна ковбаса з курячих потрухів: як приготувати

  1. Підготуйте зазначені інгредієнти. Промийте курячі сердечка і печінку, видаліть жили, плівки. Промийте кишку, перевіряючи — чи немає в ній отворів.
  2. Пропустіть через м’ясорубку курячі сердечка і печінку. Очистить цибулю і часник від шкірки, промийте і пропустіть через м’ясорубку з шматочками сала без шкіри.
  3. Всипте в ємність сіль і мелений чорний перець, ретельно перемішайте приготований фарш.
  4. Натягніть промиту кишку на насадку для створення ковбасок або на зрізаний верх пластикової пляшки. Зав’яжіть її кінець і проткніть шпилькою кілька разів, щоб черева не розірвалася від наповнення фаршем.
  5. Набийте її приготованим фаршем, пробиваючи місця скупчення повітря. Набивайте заготовку не щільно, щоб вона виявилася практично плоскою, інакше вона надується і порветься при запіканні. Кінець кишки зав’яжіть ниткою.
  6. За бажанням ви можете розділити одну кишку на кілька заготовок, але в такому разі розріжте її і зав’яжіть з обох сторін.
  7. Змастіть форму олією і розігрійте духовку до 250 градусів. Викладіть заготовку в ємність і помістіть в духовку. Приблизно через 40 хвилин витягніть форму.
  8. Переверніть ковбасу на іншу сторону і запечіть до рум’яності ще годину хвилин.
  9. Вийміть форму з ковбасою і злегка остудіть, щоб вона добре нарізалася. Розріжте на шматочки і викладіть на тарілку. Подайте до столу з соусами або овочами.

Залишити відповідь