Ароматний цибулевий хліб. Пробуйте, експериментуйте – і у вас все вийде!
Любіть такий хліб? Тоді готуйте на здоров’я!
Інгредієнти:
- борошно – 480-500 г.
- цибуля – 3 головка
- сметана – 2 ст. л.
- молоко – 250 мл.
- сухі дріжджі – 7 г.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
- яйце
- нерафіновану соняшникову олію – 60 мл.
- будь-яка рослинна олія – 3 ст. л.
Приготування
Готуємо опару: змішуємо дріжджі і 1 ст. л. муки. У тепле молоко додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо до повного розчинення. Всипаємо суміш борошна і дріжджів, розмішуємо. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
Нарізаємо цибулю кубиками і обсмажуємо до золотистого кольору
Додаємо щіпку солі і дрібку цукру, потім охолоджуємо.
Додаємо в опару обсмажену цибулю, яйце, сметану і половину соняшникової олії.
Всипаємо поступово в опару просіяне борошно, вимішуємо м’яке тісто.
В кінці замісу додаємо 1 ст. л. олії, що залишилася. Знову накриваємо тісто і ставимо в тепле місце підніматися. Вимішуємо через півгодини і залишаємо ще на 30 хвилин
Знову обминаємо тісто. Скачуємо його в кулю і кладемо на деко, застелене пергаментом.
Накриваємо рушником і даємо піднятися хвилин 15.
Змащуємо хліб зверху соняшниковою олією, робимо надрізи на поверхні.
Випікаємо при 180 ° С протягом 30 хвилин.
Дістаємо готовий хліб з духовки, накриваємо рушником і даємо постояти до охолодження.