ASPIDES: вражений хуситами у Червоному морі танкер відбуксирували в безпечне місце

Політика, Світ

В результаті операції, що тривала кілька днів, вражений хуситами грецький танкер Sounion відбуксирували до безпечної зони.

Про це повідомила місія ЄС із забезпечення безпеки судноплавства у Червоному морі ASPIDES.

Зазначається, що танкер було успішно відбуксировано в безпечну зону без розливу нафти.

«Поки приватні зацікавлені сторони завершують операцію з порятунку, ASPIDES продовжить стежити за ситуацією», – йдеться у повідомленні.

Місія ASPIDES наголосила, що завершення цього етапу рятувальної операції є результатом комплексного підходу та тісної співпраці між усіма зацікавленими сторонами, спрямованими на запобігання екологічної катастрофи, яка вплине на весь регіон.

14 серпня військові Сполучених Штатів Америки ліквідували в акваторії Червоного моря два судна єменських бойовиків-хуситів.

27 липня американське командування повідомило про знищення шести повітряних і трьох морських дронів єменських хуситів.

Американські спецслужби попереджають, що росія може озброїти бойовиків-хуситів у Ємені сучасними протикорабельними ракетами у відповідь на підтримку адміністрацією Байдена українських ударів по території росії американською зброєю.

19 липня одна людина загинула і вісім отримали поранення внаслідок вибуху у Тель-Авіві, який прогримів вранці у п’ятницю. Відповідальність за атаку на себе взяли хусити.

Раніше у Червоному морі затонуло друге атаковане єменськими повстанцями-хуситами комерційне судно – балкер Tutor, який угруповання атакувало 12 червня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь