Атаки на склади рф показали рівень допомоги Заходу росії забороною дальніх ударів

Політика, Світ

Нещодавні українські удари по російських тилових складах боєприпасів демонструють, якою мірою російське військове матеріально-технічне забезпечення все ще отримує користь від наданого Заходом укриття, що захищає російський тил.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Maxar зібрав супутникові знімки, які демонструють серйозні пошкодження трьох великих російських складів боєприпасів на заході та південному заході росії після українських ударів за допомогою дронів.

Зображення пошкоджень на складах в Октябрському та Торопці Тверській області та Тихорецькому складі в Краснодарському краї демонструють знищення десятків будівель для зберігання боєприпасів, залізничних вагонів, які російські війська, ймовірно, використовували для транспортування боєприпасів, і маси ймовірних ракет, каністри та інші матеріали, які російські сили залишили просто неба. Таке скупчене розміщення великої кількості матеріальних засобів підкреслює відсутність оперативної безпеки на російських тилових складах постачання, демонструючи ступінь гнучкості який забезпечили західні обмеження, що забороняють Україні вести вогонь із західної зброї по росії. Ця гнучкість надала росії можливість оптимізувати великі тилові об’єкти для масового перекидання техніки в Україну, зазначили в Інституті.

Склад Октябрьській до і після атаки.

Склад Тихорецький до і після атаки.

Постійне використання російськими військовими відомих великомасштабних матеріально-технічних засобів є значною вразливістю, якою Україна могла б скористатися, якби західні країни скасували обмеження, вважають в ISW.

Удар по російському складу боєприпасів у населеному пункті Торопець Тверської області позначиться на операціях російських сил, зокрема в Курській області, йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Унаслідок атаки українських військових на російський склад з боєприпасами у Торопці, що у Тверській області рф, знищені 58 будівель.

У Генштабі Естонії вважають, що втрата рф величезної кількості боєприпасів під час українського удару по населеному пункту Торопець у Тверській області позначиться на фронті найближчими тижнями.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь