Авіаперевізник Delta судиться через оновлення, яке спричинило масові збої в польотах

Політика, Світ

Авіакомпанія Delta Air Lines подала в суд позов проти фірми з кібербезпеки CrowdStrike, після того, як глобальний збій в липні викликав масові скасування рейсів, що обійшлось перевізнику в більш ніж 500 млн дол.

Про це повідомляє Reuters.

Інцидент, що стався 19 липня, призвів до скасування авіарейсів по всьому світу і завдав шкоди галузям по всьому світу, включаючи банки, охорону здоров’я, медіа-компанії та готельні мережі.

У позові Delta, поданому до Вищого суду округу Фултон, помилкове оновлення програмного забезпечення від CrowdStrike названо катастрофічним і сказано, що компанія нав’язала своїм клієнтам неперевірені і помилкові оновлення, що призвело до збою в роботі понад 8,5 млн. комп’ютерів на базі Windows по всьому світу.

Авіаперевізник, який заявив, що купує продукти CrowdStrike з 2022 року, повідомила, що збій змусив її скасувати 7 000 рейсів, що вплинуло на 1,3 мільйона пасажирів протягом п’яти днів.Delta заявила, що в рамках свого ІТ-планування та інфраструктури вона інвестувала мільярди доларів «у ліцензування та створення одних з найкращих технологічних рішень в авіаційній галузі». CrowdStrike поставив це під сумнів.

Нагадаємо, що у серпні 2024 року у компʼютерній системі Прикордонної служби Канади стався збій, що сповільнило процедури перетину кордону в усіх аеропортах країни.

Зранку 19 липня у світі стався глобальний IT-збій. Причиною називають програмне забезпечення CrowdStrike, встановлене на компʼютерах з Windows.

Того самого дня у CrowdStrike заявили про виправлення проблеми, що призвела до глобального технологічного збою.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь