Австралія може передати Україні списані танки Abrams

Політика

Австралія розглядає можливість передачі Україні списаних американських танків Abrams. Уряд Австралії спільно з владою США працює над планом, що передбачає таку передачу.

Про це повідомляє The Sydney Morning Herald.

Міністр оборони Австралії Річард Марлес, раніше скептично налаштований щодо цієї ідеї, тепер пом’якшив свою позицію, заявивши, що обговорюють кілька можливостей з урядом України. Джерела в уряді повідомили, що Марлес вивчає питання, враховуючи правила оборонного експорту США.

Ця новина з’явилася після обурення української діаспори в Австралії, яка протестувала проти рішення Канберри не передавати списане військове обладнання, включаючи патрульні машини, натомість продаючи їх на аукціонах.

Експерти, включаючи колишнього головнокомандувача австралійської армії Пітера Ліхі, висловили здивування відсутністю підтримки з боку Австралії, наголошуючи на надійності танків Abrams. Інші колишні посадовці також підкреслюють важливість термінової передачі техніки Україні, яка веде війну за своє виживання.Раніше ми писали, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга подякував Австралії за попередню підтримку та обговорив з Пенні Вонг під час телефонної розмови актуальні оборонні потреби України.

Також нагадаємо, що Сполучені Штати Америки передали Україні танки Abrams без модернізованої броні. ЗСУ були змушені шукати альтернативу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь