Австралія відправить в Україну майже пів сотні танків Abrams, — ABC News

Події України


Україна отримає 49 танків Abrams M1A1 у рамках нового пакета військової допомоги на 245 мільйонів доларів.

Австралія найближчим часом відправить Україні десятки танків Abrams M1A1, які країна вивела з експлуатації та замінює новими M1A2. Про це заявив міністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой, повідомляє ABC News.

«Ці танки забезпечать українським збройним силам більшу вогневу міць і мобільність, а також доповнять підтримку, яку надають наші партнери українським бронетанковим бригадам — Австралія незмінно підтримує Україну», — заявив він.

Повідомляється, що Україна отримає 49 танків Abrams M1A1 у рамках пакету військової допомоги на 245 мільйонів доларів. Австралійська армія використовувала ці танки в період з 2007 по 2024 рік у складі 2 бронетанкових полків.

Зазначається, що для передачі застарілих танків Abrams від Австралії «третій країні» потрібен був дозвіл Сполучених Штатів відповідно до Міжнародних правил торгівлі зброєю (ITAR).

При цьому, оскільки термін служби цих танків добігає кінця, вони потребуватимуть ремонту перед відправкою в Європу. Вони також можуть бути швидко відправлені в Україну для використання як джерело запасних частин.

Український консультант з питань оборони Джей Сі Додсон, який допомагав у проведенні початкових переговорів про передачу австралійських «Абрамсів», заявив у коментарі виданню, що машини мають прибути на фронт швидше, ніж зазвичай.



Джерело

Залишити відповідь