Автомобіль 1985 року випуску, відсутність будь-яких заощаджень і перевірка від НАЗК: аналіз декларації заступника начальника ГУ ДПС Львівщини Андрія Мойсеєнка 

Політика

В попередніх публікаціях UA.NEWS розповідали про те, що НАЗК розпочали перевірки чималої кількості різних держпосадовців. Ми ж спробували зібрати інформацію з відкритих джерел про цих осіб. В цьому матеріалі мова піде про Андрія Валерійовича Мойсеєнка. Чоловік працює начальником відділу та заступника начальника в Головному управлінні Державної податкової служби Львівщини. На посаді з 2015 року. 

Андрій Валерійович з родиною мешкає у Львові. Має дружину Оксану Стефанівну Мойсеєнко. Вона – колишній головний державний інспектор в ГУ ДПС Львівщини. Працювала до середини серпня 2022 року. Наразі працює в Укрпошті.

Подружжя виховує двох синів Владислава Андрійовича та Дмитра Андрійовича Мойсеєнків (обоє вчаться у Львівській політехніці) та доньку Дарію Андріївну Мойсеєнко. 

Майно

В останній опублікованій декларації вказано, що заступник має:

  • земельну ділянку на 600 м2. Придбав її 28 грудня 1995 року в селі Скнилів Львівської області. Вартість невідома. 
  • садовий (дачний) будинок площею 16 м2. Придбав/побудував його 28 грудня 1995 року. Вартість невідома. 

Також чоловік є співвласником квартири у Львові. Площа житла – 97.6 м2. Дата набуття права – 1 квітня 2008 року. Іншою співвласницею житла є Тетяна Антонівна Мойсеєнко, мама держслужбовця. 

Транспорт

Андрій Валерійович володіє лише одним транспортним засобом. Це автомобіль ВАЗ 21013 1985 року випуску. Придбав його 21 червня 2008 року. Вартість невідома. 

Дружина податківця користується двома автівками: 

  • Renault Megane 2014 року випуску. Автівка була придбана 27 грудня 2019 року за 198 230 грн. 
  • Skoda Fabia 2010 року випуску. Автівка була придбана 19 травня 2022 року за 28 000 грн. 

Давайте перевіримо вартість останнього транспортного засобу. 28 000 грн це 957 $ за курсом того дня. На сайті Auto.RIA найдешевший автомобіль коштує:

Доходи

За 2023 рік Андрій Валерійович отримав:

  • 458 670 грн на роботі в ГУ ДПС Львівської області;
  • 3 000 грн як виплати чи відшкодування, які здійснюються професійними спілками своїм членам.  Кошти сплатила львівська обласна організація Всеукраїнської професійної спілки працівників органів ДПС; 
  • 2 800 грн як компенсацію за вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування на території України. Кошти також сплатила львівська обласна організація Всеукраїнської професійної спілки працівників органів ДПС; 
  • 3 грн як інші доходи, які включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу від Приватбанку.

Дружина податківця заробила 416 898 грн на роботі від акціонерного товариства “Укрпошта”. 

Дмитро Андрійович (син податківця) отримав 24 000 грн стипендії від Львівської політехніки.

Владислав Андрійович (син податківця) отримав також 24 000 грн стипендії від Львівської політехніки. А ще – 261 грн як дарунок від ТОВ “Глобаллоджик Україна” та 136 084 грн як гонорар від ТОВ “Альянс Діджитал”. 

За даними порталу YouControl, компанія була зареєстрована в Києві 15 серпня 2023 року. Основна діяльність – консультування з питань інформатизації. Також компанія займається тиражуванням звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення; установленням та монтаж машин і устаткованням; роздрібною торгівлею комп’ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням у спеціалізованих магазинах. Статутний капітал ТОВ – 1 000 грн. Директор “Альянс Діджитал” – Богдан Остапович Марчук.   

Грошові активи та відкриті рахунки в банках

Цього, згідно з декларацією, родина не має. 

Чекаємо результатів перевірки від НАЗК.  

А ще UA.NEWS не полишає слідкувати за подробицями щодо справи про Дмитра Вербицького

Мова про екс заступника генпрокурора України, якого звуть Дмитро Вербицький. Не так давно UA.NEWS розповідали, що чоловік був героєм трьох розслідувань, в яких зʼясувалось наступне: 
Бажаєте дізнатись більше? Переходьте до нашого Telegram-каналу і результатів незалежної експертизи майна колишнього заступника. 

А як відреагувало керівництво країни?

Спочатку депутати ВР викликали Генпрокурора України Андрія Костіна до Ради (спойлер – Костін так і не прийшов до ВР). Потім Вербицький «виявив бажання» і пішов з посади заступника генпрокурора. А згодом НАБУ зайнялось пошуком цікавинок, прокуратура почала домагатись кримінального покарання щодо Вербицького і наразі справа перебуває під особистим контролем директора НАБУ та прокурора. 

Слідкуємо і за справою Вербицького. 

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь