Азербайджан обурився резолюцією Європарламенту

Політика, Світ

25 жовтня Міністерство закордонних справ Азербайджану викликало голову представництва ЄС Петера Міхалка та висловило йому протест через резолюцію, ухвалену Європарламентом напередодні.

Як зазначено у повідомленні азербайджанського МЗС, представники зовнішньополітичного відомства Азербайджану «рішуче засудили» резолюцію, ухвалену 24 жовтня, а також «необґрунтовані й упереджені думки», висловлені представниками Єврокомісії під час дебатів.

«Було підкреслено, що продовження кампанії очорнення проти Азербайджану через різні інститути ЄС, заяви і кроки, які зазіхають на суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану, а також втручання у внутрішні справи країни заохочують реваншизм у Вірменії та завдають шкоди зусиллям зі встановлення миру в регіоні», – йдеться у повідомленні.

Азербайджанське МЗС зажадало від Євросоюзу утриматися від «упереджених кроків, що порушують суверенітет і територіальну цілісність» країни, а також «підривають мир і стабільність у регіоні».

Раніше ми писали, що Європейський парламент засудив незадовільну ситуацію з правами людини в Азербайджані. Там закликали покласти край газовій залежності від Баку.Також нагадаємо, що попри сигнали з Баку щодо відсутності прогресу в перемовинах із Єреваном, у Вірменії сподіваються підписати мирну угоду з Азербайджаном до старту Конференції ООН зі зміни клімату 11 листопада.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь